VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Μοιράζομαι αυτή την οικογενειακή συνταγή με πολλή πολλή αγάπη μαζί σας!

Συστατικά

  • 8 αυγά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

  • 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • λίγη βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

  • 3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

  • 2 1/2 κούπες νερό

  • 1 φλούδα λεμονιού

  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού

  • 3 κ.σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μαζί βήμα βήμα.

Πρώτα απ΄ολα χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Με το μίξερ χειρός κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους μας με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε και το γιαούρτι.

Τέλος, βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο και με μία μαρίζ απαλά απαλά ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε το ραβανί μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά και αφού κόψουμε σε κομμάτια, σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση.

Τιps

  • Τρώγεται ευχάριστα με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι έτσι παραδοσιακά.

  • Εαν το προτιμάτε πιο αρωματικό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με χυμό πορτοκαλιού

 

https://spoonlove.gr/ravani_paidikon_xronon/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *