Τσουρέκι λουλούδι από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ νόστιμο, εμφανίσιμο, αφράτο και εύκολο τσουρέκι!

Συστατικά
  • 1 κιλο αλεύρι για τσουρέκια
  • 42 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1|2 λίτρου ζεστό γάλα εως 35 βαθμους περιπου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια φακελάκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  • φιλέ αμύγδαλα

για πασπαλισμα του φυλλου

  • 80 γρ βούτυρο λειωμένο
  • 100 γρ ζάχαρη καφέ
  • κανέλα
Οδηγίες

Βαζουμε το αλευρι στον κουβα του μιξερ, κανουμε μια λακουβιτσα. Ανακατεύουμε την μαγιά με 1 κ,σ. από τη ζαχαρη. Ριχνουμε την αραιωμενη μαγια μεσα στην λακουβιτσα στο αλευρι, ριχνουμε λιγο απο το γαλα και ανακατευουμε να γινει ενας χυλος. Το σκεπαζουμε με λιγο αλευρι το αφηνουμε ετσι για 5 λεπτα.

Με ενα πιρουνι χτυπαμε λιγο τα αυγα. Ριχνουμε μεσα στο ζεστο γαλα το βουτυρο να διαλυθεί και αυτό. Προσθέτουμε τωρα το ζεστό βουτυρογαλο στον κουβα με το αλευρι και την μαγια και ολα τα υλικα , εκτος απο τις σταφιδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο.

Τωρα, αν θελουμε, ριχνουμε μεσα τις σταφιδες αλλα οχι αλλο ζυμωμα για να μην λιωσουν οι σταφιδες, απλα μονο με τις παλαμες μας το σπρωχνουμε λιγο για να ενωθουν και αυτές.

Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά, εγω το βαζω στον φουρνο μου στους 50 βαθμους σκεπασμενο με μια σακουλα για να μεινει υγρο το ζυμαρι και να μην ξεραθει. Μετα πασπαλιζω λιγο αλευρι στον παγκο εργασιας. Κραταω λιγη ζυμη για να την κανω κορδονι για να το βαλω μετα στη μεση απο το λουλουδι μου ( βλεπετε φωτο)

και το υπολυπο ζυμαρι το ανοιγω σε ενα φυλλο στενομακρο.

Αλειφω με το λειωμενο βουτυρο και πασπαλιζω με ζαχαρη και κανελα. Μετα διπλωνω το ενα μερος απο το φυλλο μεχρι τη μεση και μετα το αλλο παλι το ιδιο, ξανα αλειμα με το βουτυρο και ζαχαροκανελα. Τωρα το διπλωνω παλι βλεπετε και την φωτο και κοβω σε κομματια τριγωνα.

Σε μια φορμα με στεφανι βαζω στον πατο λαδοκολα και στήνω τα τριγωνα ενα ενα με την κοψη προς τα πανω, στο κεντρο βαζω το κορδονι που εφτιαξα πριν. Αλείφω με τον κροκο αυγου και πασπαλιζω με τα αμυγδαλα κοπανισμενα μονο στην μεση επανω στο κορδονι.

Αφηνω παλι σε ζεστο μερος σκεπασμενο με μια πατσετα για 30 λεπτα να φουσκωσει. Στο διαστημα αυτό, αναβω τον φουρνο στους 180 βαθμους αν εχτε με αερα στους 160 βαθμους. Το ψήνω περίπου 45΄

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εδω εμεις στη Γερμανία δεν τα τρωμε πολυ γλυκα τα τσουρεκια μας και βαζουμε λιγη ζαχαρη, εσεις μπορειτε να βαλετε λιγο περισοτερη.

Αν θελετε εσεις βαζετε και αυτα τα μυρωδικα στην ζυμη σας:

1|2 κ,γλ. μαχλέπι κοπανισμενο και 1|2 κ,γ κακουλέ κοπανισμενο

και 2 κρυσταλα μαστιχα κοπανισμενα με λιγη ζαχαρη για να μην ειναι πικρο.

Αν βαλετε αυτα τα μυρωδικα μεσα δεν θα βαλετε την ζαχαροκανελλα στα φυλλα μεσα γιατι δεν ταιριαζουν

Η συνταγη απο το Γερμανικο Σαιτ εδώ 

Σχόλια
Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αδελφουλα μου εισαι θεά!!!!!!!!!!τα 5 σκουφακια ειναι λιγα που δινω αλλα αξιζεις για 100 ειναι ενα ποίημα αυτο το τσουρεκι που μας εκανες ενα μεγάλο μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012
Ευχαριστω Αλεκα μου!!!!
αλλα και στη κοπελα που μας εδωσε το σχεδιο !!το ειδες το λινκ;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αριστούργημα είναι!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο Μπιάνκα!!!!!!!Εύγε!!!
Σχόλιο από mpia , Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο το λουλουδι σου.. το εχω δει το σχεδιο ενα αλλο σαιτ . θα ψαξω να το ξανα δω αν και το τσουρεκι ειναι ιδιο !! θα το δοκιμασω σιγουρα !!
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012
Ηλιανα!!!!!!!!! Το εκανα !το εκανααααααααα!!!!!μμμμμμμμμηταν τωσο πολυ καλο,και πολυ νοστημο,τα κουνιαδια μου τρελαθηκα!Πηραν ,και την συνταγη μαζη τους!!Αξηζη ολα τα σκουφακια!!!!!!
Σχόλιο από mpia , Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012
στα υλικα δεν λες για σταφυδες.. ενω στην κατασκευη ναι γιατι? να σε ρωτησω και σε τι ταψι το κανεις? εγω εχω 28αρι και θελω να το κανω και να το στειλω στην κουμπαρα μου που θα μου φερει την λαμπαδα της μεγαλης μου κορης .. και θελω να την εντυπωσιασω και απο εμφανιση αλλα και απο γευση.. να το κανω τι λες ?
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012
Μπια μου τις σταφιδες δεν τη=ις εβαλα στα υλικα γιατι ειναι σε τσουρεκι
αλλα ξεχασα να γραψω αν θελετε να κανετε ενα σταφιδοψωμο βαζετε σταφιδες μεσα
γιαυτο γραφω βαζετε τις σταφιδες και αν θελεις να βαλης μονο 150 γρ
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012
και εγω σχεδον το ιδιο μεγεθος φορμας εχω
Σχόλιο από mpia , Σάββατο, 07 Απρίλιος 2012
σε ευχαριστω πολυ !! θα την φτιαξω δοκιμαστικα την κυριακη και μετα την μεγαλη βδομαδα !!
Σχόλιο από mpia , Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο και απο γευση αλλα και εμφανιση ….!! ευχαριστω με εβγαλε ασπροπροσωπη !!! να σαι καλα !
Σχόλιο από mpia , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012
καλημερα .. εχω να κανω μια ερωτηση , γιατι η συνταγη σου ειναι λιγο μπερδεμενη… την μαγια με ποσο γαλα και αλευρι την αραιωνεις? εγω την εκανα με δικη μου βουληση το μισο γαλα !! δεν μας το γραφεις και ειναι πολυ μπερδεμενο ετσι οπως το γραφεις. μου ζητησε την συνταγη φιλη μου και ηθελε την ακριβες ποσοτητα !! αν μπορεις διορθωσε τη εχει ασαφια και ειναι τοσο ομορφη και νοστημη σε ευχαριστω!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012
Μπια μου γραφω
Βαζουμε το αλευρι στον κουβα του μιξερ, κανουμε μια λακουβιτσα. Ανακατεύουμε την μαγιά με 1 κ,σ. από τη ζαχαρη. Ριχνουμε την αραιωμενη μαγια μεσα στην λακουβιτσα στο αλευρι, ριχνουμε λιγο απο το γαλα και ανακατευουμε να γινει ενας χυλος
δηλαδη!!!!
αφου ριξης την μαγια μεσα στην λακουβιτσα του αλευριου,ριχνης και απο το ζεστο γαλα που εχουμε για το τσουρεκι λιγο μεσα ας πουμε 5 κ,σ το ανακατευης λιγο ετσι που να παρη και λιγο απο το αλευρι τοσο που να ειναι ενας χυλος και μετα Τον σκεπαζουμε τον χυλο με λιγο αλευρι ετσι που να μην φαινετε ο χυλος !!!!!!το αφηνουμε ετσι για 5 λεπτα.
δεν ξερω αν καταλαβες τωρα αν οχι τα ξαναλεμε !! :-))
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Bianka ετσι καταλαβα οτι κανεις αλλα μου φανηκε οτι ειναι πολυ το αλευρι και το γαλα λιγο για να γινει χυλος … τελος παντων οπως και να εχει ετσι θα το κανω την επομενη φορα οπως μου περιεγραψες τωρα … και θα ενημερωσω και την φιλη μου! να σε ρωτησω τη βουηρω βαζεις συνηθως? ζωικο η φυτικο ? εγω εβαλα ζωικο αλλα σκεφτωμαι να το ξανακανω και να βαλω αναλογια 30/70 η 50 /50 σευχαριστω πολυ !! καλο πασχα !!:)):):)
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Μπια
δεν θα ανακατεψη ολο το αλευρι!
οταν ριξη μεσα στη λακουβιτσα την νερωτη μαγια και λιγο απο το γαλα,και τα ανακεψη με ενα κουταλακι η το χερουλι απο μια ξυλινη κοθταλα ο χυλος θα παρη λιγο αλευρι και αυτο φτανη ,το σκεπαζη λιγο με το αλευρι και αυτο φουσκωνη φαινετε αυτο
και μετα ριχνη ολα τα αλλα
εγω βαζω παντα βουτυρο ζωικο η Ηλιαννα βαζη μαργαρινη ετσι νομιζω
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Καταλαβα αχαχαχ μετα απο τοσες διευκρινησεις .. να σαι καλα για την βοηθεια !! καλο πασχα και παλι!!
Σχόλιο από thomaei , Τρίτη, 22 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελειο τσουρεκι με πολυ ωραιο σχεδιο .. το εφτιαξα σημερα και στη γεμιση εβαλα σοκολατα , μου το ζητησαν η μικρες με “‘σοκολατα και οχι κανελα αλλη φορα μαμα ” Ευχαριστουμε bianka για της ωραιες συνταγες σου!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Μάιος 2012
Ευχαριστώ Θωμαις,!!!! Γίγαντα καλά σου λόγια !!!
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/tsoyreki-loyloydi.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *