Bolero-Biodiet

Υλικά (για 2 μικρές βασιλόπιτες ή 1 μεγάλη)

2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
1/4 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
2 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά ξερή
3 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
6,5 φλ. τσαγιού αλεύρι (περίπου)
1 κουταλιά μαχλέπι κοπανισμένο
Αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι για τη διακόσμηση
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό
2 νομίσματα

Εκτέλεση

Βάζετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη μαζί με το χλιαρό νερό σε μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Αφήνετε 10 λεπτά να αφρίσει. Προσθέτετε στο γάλα την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στη μαγιά. Προσθέτετε και τα αυγά. Ανακατεύετε και προσθέτετε σιγά – σιγά, ανακατεύοντας το αλεύρι και το μαχλέπι. Ζυμώνετε πάνω σε πάγκο τη ζύμη για 10 λεπτά. Την βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ και την σκεπάζετε. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1.30 – 2 ώρες).
Ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, ελαφρά και την χωρίζετε σε δύο μέρη. Βάζετε σε κάθε ένα από ένα νόμισμα και το πλάθετε στρόγγυλο. Βάζετε κάθε μέρος σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι και σκεπάζετε. Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για ακόμη μια ώρα. Αλείφετε τις βασιλόπιτες με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 – 60 λεπτά. Αν η βασιλόπιτες ροδίσουν πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν.

http://www.radicio.com/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%B9%CE%BA%CE%B7/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *