Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ο πιο παραδοσιακός και αγαπημένος χαλβάς τώρα και ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!!!

Υλικά

Εκτέλεση

Ανακατώνετε στο νερό το νισεστέ, τις 2 κούπες από τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σιγά σιγά προσθέτετε τη 1 κούπα ζάχαρη και κάνετε μια σκούρα ξανθή καραμέλα. Προσοχή να μη σας καεί γιατί θα πικρίσει!. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το μείγμα του νισεστέ και ανακατώνετε συνέχεια.Στην αρχή η καραμέλα θα είναι στερεή αλλά στη συνέχεια θα διαλυθεί.

Βράστε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ο χαλβάς μια διαφανής μάζα που να  ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15′.

Ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και έπειτα το σπορέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο και ανακατεύετε μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Βάζετε το χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 26 εκ. και πασπαλίζετε από πάνω με 2-3 κ.σ ζάχαρη. Το βάζετε στην πάνω σχάρα στο γκρίλ 3-4′ μέχρι να καραμελώσει  η επιφάνεια. Πρέπει να προσέχετε και να ελέγχετε το γλυκό να μην καεί.

http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/suntages/item/278-xalvas-farsalon

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *