Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

4 κ.σ. ελαιολαδo
3 φλ. σιμιγδαλι χονδρο
5 φλ. νερο
2 κ.γλ υγρη στεβια
1 κ.γλ. κανελα
1 δοση σοκοπαστα

 

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει και ριχνουμε το σιμιγδαλι. Το ανακατευουμε συνεχως πρωτα σε δυνατη φωτια και μετα σε πιο χαμηλη εως να παρει ωραιο σκουρο χρωμα.
Σε ενα μπωλ βαζουμε το νερο (κρυο) — στεβια— κανελα και ανακατευουμε καλα .
Οταν ειναι ετοιμο το σιμιγδαλι αποσυρουμε απο την φωτια και ριχνουμε προσεκτικα το μιγμα νερου.
Το ξαναβαζουμε στη φωτια και αφηνουμε να πηξει ανακατευοντας συνεχως. Αφου πηξει το αφηνουμε να κρυωσει λιγο.
Σε μια φορμα βαζουμε την μιση ποσοτητα και με 1 κουταλι το γεμιζουμε στα πλαινα και κατω αφηνοντας στο κεντρο κενο ωστε να βαλουμε την σοκοπαστα.
Γεμιζουμε λοιπον με σοκοπαστα και απο πανω το σκεπαζουμε με τον υπολοιπο χαλβα.

 

Σοκοπαστα
6 κ.σ. κακαο
15 κ.σ. γαλα εβαπορε με λιγα λιπαρα
1 κ.γ.υγρη stevia

 

Ανακατευουμε σε ενα μπολ ολα τα υλικα μαζι για μερικα λεπτα μεχρι να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε .
Τη συνταγη για τη σοκοπαστα και το χαλβα τη πηρα απο τη φιλη Μαρια Κουρτη απο την ομαδα Συνταγες για διαβητικους .

καλη επιτυχια!

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *