Χαλβάς με φιστίκια Αιγίνης και ροδόνερο, (Νηστίσιμος) , (Πόλη) από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνδυασμός από διαφορετικές ταιριαστές ευωδιές: το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και το ροδόνερο δένουν θαυμάσια και μας δίνουν έναν χαλβά λίγο διαφορετικό από τον συνηθισμένο.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

10΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

περίπου 20΄
Υλικά
  • Για 8-10 μερίδες

 

  • Για το χαλβά
  • 1 πακέτο Βιτάμ (250 γρ.)
  • 2 νεροπότηρα χονδρό σιμιγδάλι
  • 1 νεροπότηρο ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ και στη συνέχεια χονδροσπασμένα στο γουδί ή στο μπλέντερ
  • λίγη κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα

 

  • Για το σιρόπι με ροδόνερο
  • 4 νεροπότηρα (1.200 ml) νερό
  • 2½ νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 – 3 μεγάλα κομμάτια από φλούδα ακέρωτου και βιολογικού πορτοκαλιού
  • 2 – 3 μεγάλα κομμάτια από φλούδα ακέρωτου και βιολογικού λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ροδόνερο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα είδη ζάχαρης και ζαχαροπλαστικής αλλά και σε φαρμακεία –προσοχή! αν το αγοράσετε από φαρμακείο, ζητήστε βρώσιμο ροδόνερο και όχι το καλλυντικό)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω για λίγο, ρίχνω το ροδόνερο και αποσύρω από τη φωτιά.

Για το χαλβά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο λιώνω το Βιτάμ  σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνω το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζω, ανακατεύοντας ασταμάτητα για να μην κολλήσει, μέχρι να σκουρύνει (όχι υπερβολικά όμως;). Προσθέτω τα μισά φιστίκια και ανακατεύω καλά. Τότε, ρίχνω το σιρόπι (προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει και καίει) και, πάντα σε σχετικά χαμηλή φωτιά, ανακατεύω για μερικά λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αδειάζω το χαλβά σε μια ειδική φόρμα μπομπέ ή σε ατομικά φορμάκια ή μπολάκια και τον αφήνω για μερικά λεπτά για να κρυώσει.

Τον ξεφορμάρω και τον πασπαλίζω με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/435#r=edit-tid-4-56/page=9
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *