Χαλβάς με γιαούρτι και σταφίδες, από το icookgreek.com!
Υλικά
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες (σουλτανίνα)
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
λίγη κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσίσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το ξυλάκι της κανέλας και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στο μείγμα του χαλβά και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε τον χαλβά για περίπου 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα ακόμη.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τυρί, από την Δήμητρα Νάνου και το olivemagazine.gr!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σως μαύρης κουβερτούρας και λεμόνι, από την NESTLE DESSERT!
Νηστίσιμος Χαλβάς με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, από την Αργυρώ μας!
Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση