Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πλούσιος σε γεύση, λόγω της σοκολάτας, αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρος εξαιτίας της πορτοκαλένιας υφής του. Ένας χαλβάς που θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγάλες patisserie!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο 
Κόστος:15€, Οικονομική

Υλικά

Για 10 άτομα

  • 3 πορτοκάλια βρασμένα και αλεσμένα μαζί με τη φλούδα τους (πρώτα πρέπει να τα έχετε κόψει στη μέση για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια)

  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

  • 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

  • 2 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο

  • 2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο

  • 1 κουτ.γλυκ. βανίλια σκόνη

  • 2 1/2 φλιτζάνια σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 8 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού

Εκτέλεση

1. Βράζετε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και βράζετε για 1-2΄ μέχρι να πήξει το μείγμα σας.

2. Στο τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και το στρώνετε με μια σπάτουλα να είναι ομοιόμορφο σε πάχος, γύρω στα 2-3 εκ.

3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένετε να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης

.4. Περιχύνετε τον χαλβά με την σοκολάτα. Το αφήνετε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβετε. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες γλυκού κουταλιού πορτοκάλι.

 

Aπό το βιβλίο “Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών”Φωτογραφία:Τίνα Webb

Χρήσιμο

Μαζί με τα πορτοκάλια, μπορείτε να αναμείξετε και μανταρίνια, φροντίζοντας να κρατήσετε όμως την ίδια τελική ποσότητα. Δηλαδή, αν προσθέσετε 2 μανταρίνια, πρέπει να βάλετε 2 πορτοκάλια.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/178

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *