Χαλβάς σιμιγδαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας (Vegan), από το “Χορτοφαγία & υγιεινή διατροφή”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
Για τον χαλβά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)

Για τη σοκολάτα:
125 κουβερτούρα
2κ σούπας ταχίνι
2κ σούπας καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
Λίγα τριμμένα αμύγδαλα για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει το χρώμα της άμμου. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι με προσοχή.
Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζουμε και όταν σταματήσει να κοχλάζει, το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωθεί το νερό και να μην κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε φόρμα ή σε ταψί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το ταχίνι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι.
Την απλώνουμε στο χαλβά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Διακοσμούμε με τριμμένα αμύγδαλα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μέση θρεπτική αξία ανά κομμάτι:
340 θερμίδες
60γρ. υδατάνθρακες
7γρ. πρωτεΐνη
25γρ. λίπος

 

https://www.facebook.com/diaita2013/photos/a.499291373548983.1073741835.315197015291754/615682888576497/?type=1&theater

"Χαλβάς σιμιγδαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας (Vegan)  Υλικά:
Για τον χαλβά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)  Για τη σοκολάτα:
125 κουβερτούρα
2κ σούπας ταχίνι
2κ σούπας καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
Λίγα τριμμένα αμύγδαλα για διακόσμηση  Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει το χρώμα της άμμου. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι με προσοχή.
Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζουμε και όταν σταματήσει να κοχλάζει, το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωθεί το νερό και να μην κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε φόρμα ή σε ταψί.
 Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το ταχίνι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι.
 Την απλώνουμε στο χαλβά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Διακοσμούμε με τριμμένα αμύγδαλα.  Μέση θρεπτική αξία ανά κομμάτι:
340 θερμίδες
60γρ. υδατάνθρακες
7γρ. πρωτεΐνη
25γρ. λίπος"
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *