Υδραίικα Αμυγδαλωτά, από το “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα”!

Παραδοσιακή συνταγή, μόνον με αμύγδαλα, ανθόνερο, σιμιγδάλι, ζάχαρη και ζάχαρη άχνη.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αμυγδαλόψιχα
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζάνι ροδόνερο
Ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε λίγο τα αμύγδαλα και τα αποφλοιώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε (μακάρι νάχαμε ακόμα εκείνο το χειροκίνητο μηχάνημα που το βιδώναμε στο τραπέζι…)
Σε μία κατσαρόλα με χλιαρό ανθόνερο ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μάζα. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά και σχηματίζουμε σε σχήμα αχλαδιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

(Τα προτιμάμε ωμά, χωρίς να τα ψήσουμε)

Η φωτο είναι από το ιντερνετ.

https://www.facebook.com/CountryHomeSweets/photos/a.201415623353297/951212158373636/?type=3&theater

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *