Πανακότα (η λευκή , βελούδινη κρέμα) από την Μπεττυ μας και το “Taste of life by Betty” !
Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι , ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό…..είναι μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλασο σοκολάτας , σως καραμελας, σως φραουλας ( για τις 3 αυτες συνταγες πατηστε τα αντίστοιχα links που θα βρειτε στο τέλος) , με βύσσινο , με κεράσι , με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .
Υλικά:
500ml. κρέμα γάλακτος
500ml. φρέσκο γάλα
10 φύλλα ζελατίνης
4κ.σ.. ζάχαρη
2 βανίλιες
Σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού της προτίμησής σας
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ρίχνω στην κατσαρόλα και ζεσταίνω το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στίβω πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας αδιάκοπα. Προσθέτω και τη βανίλια , ανακατεύω , περιμένω να πάρει μία βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Δεν περιμένω να δέσει η κρέμα μου , θα σφίξει όταν παγώσει. Μοιράζω το υγρό αυτό σε μπωλάκια , περιμένω να κρυώσει και τα βάζω για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Εγώ ξεφορμάρω με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι ,περνώντας το από τα τοιχώματα του μπωλ.. Αλλιώς βυθίζουμε το μπωλάκι σε καυτό νερό ή χρησιμοποιούμε φορμάκια με αποσπώμενο πάτο…
Περιχύνω με το σιρόπι ή το γλυκό του κουταλιού που προτιμώ και σερβίρω. . . .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σημείωση: Εννοείται πως αν θέλω χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος και γάλα με χαμηλά λιπαρά
http://tasteoflife.com.gr/index.php/synrages-me-zaxari/basikes-syntages/89-sws-karamela-galaktos
http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/7-sause-fraoulas-sos
http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/999-glaso-sokolatas
http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/987-panakota-h-leyki-veloydini-krema
Αφήστε μια απάντηση