Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Αντικολλητικό ταψί με αποσπώμενο πάτο
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
2 πακέτα τυρί κρέμα ( 220 γραμμάρια το καθένα ) χωρις λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο τυρί κρέμα 220 γραμμάρια τυρί κρέμα κανονικό σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 της κούπας Σουκραζόλη (Σπλέντα) υποκατάστατο ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
2 αυγά
4 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
Μαρμελάδα της επιλογής σας χωρίς ζάχαρη για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο και αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κάτω μέρος με τα θρυμματισμένα μπισκότα και πατικώνουμε με τη βάση ενός ποτηριού μέχρι να απλωθεί καλά το μείγμα μπισκότου σε όλη τη φόρμα.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα τυριά κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι , τη βανίλια και εκχύλισμα αμυγδάλου . Χτυπάμε καλά. Προσθέστε τα αυγά και τα ασπράδια αυγών , ένα τη φορά. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ώρα ακόμα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-4 ώρες.

* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

Διατροφική Ανάλυση Ανά Μερίδα :

Θερμίδες : 150
Υδατάνθρακες : 18 γραμμάρια
Πρωτεΐνες: 10 γραμμάρια
Λίπος : 5 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά : 3 γραμμάρια
Χοληστερόλη : 45 mg
Νάτριο : 290 mg

 Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/cheesecake-gia-diabitikous

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *