Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι με στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ
  • 600γρ φλούδες πορτοκάλι
  • 150γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3 με καθαρότητα 97,2%
  • 2 κούπες νερό
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. σιρόπι αγαύης 
  • 1/2 κ.γλ. αγάρ-αγάρ ή σκόνη ζελατίνης

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ με νερό μαζεύω τις φλούδες απο τα πορτοκάλια που τρώμε..Αλλάζω νεράκι 3 φορές την ημέρα για να ξεπικρίσουν και αυτό το κάνω για 3 μέρες..Ετσι κρατάει ένα υπέροχο χρώμα μετά το βράσιμο..Αν όμως βιάζεστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε ελαφρά με τον τρίφτη την φλούδα!!
Σε μια κατσαρόλα οχι πολύ πλατιά βάζουμε νερό να βράσει.
Με βελόνα και κλωστή τυλίγουμε κάθε φλούδα σαν σαλιγκαράκι και περνάμε την βελόνα ανάμεσά του..Δημιουργούμε στεφανάκια απο φλούδες!! Ενας άλλος τρόπος είναι να περνάμε οδοντογλυφίδες ανάμεσα στις φλούδες ώστε να διατηρήσουνε το σχήμα τους!! Κάντε ότι σας βολεύει..
 Αφού βράσει το νεράκι βάζουμε τις φλούδες πορτοκάλι σκεπάζουμε και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε 3 λεπτά. Σουρώνουμε…Αν δεν τα έχουμε 3 μέρες στο νερό και κάναμε την 2η διαδικασία ( ξισμένα ) επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3 φορές..αν όμως κάνουμε την 1η (3 μέρες σε νερό που αλλάζουμε 3 φορές την ημέρα) τότε 1 φορά είναι αρκετή..
Στήν κατσαρόλα τώρα βάζουμε 2 ποτήρια νερό και τις φλούδες. Σκεπάζουμε και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 5 σκεπασμένο πάντα και βράζουμε για 35 λεπτά.( το πάχος της φλούδας και η ποιότητα των πορτοκαλιών θα κρίνει αν θέλει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο)
Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε την στέβια. Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράση για 5 λεπτά ακόμα. Το αποσύρουμε απο την φωτιά Ρίχνουμε το χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι και το σιρόπι αγαύης. Σε ενα φλυτζάνι βάζουμε 2 κ.σ. νερό και διαλύουμε το αγάρ-αγάρ ή την σκόνη ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσει..Βάζουμε σε βάζο το γλυκό μας και το διατηρούμε στο ψυγείο. Για μεγαλύτερες ποσότητες διπλασιάζετε τα υλικά.Λατρεύω τα γλυκά του κουταλιού και τώρα που μπορώ να τα απολαμβάνω με στέβια τα λατρεύω πιο πολύ!!!!

 ………ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ…….

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *