Υπέροχη μους σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ , από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Τι και αν έχετε κάνει όλες τις μους με κρέμα γάλακτος, με αβοκάντο, με μπανάνα..
Εδώ μιλάμε για ΤΗ μους που αν τη φτιάξετε, δεν πρόκειται να ξαναφτιάξετε άλλη.. με βαθμό δυσκολίας 0 και έτοιμη σε δευτερόλεπτα.
Μους σοκολάτας
Original συνταγή από: Litsa Zarifi
Υλικά
400 ml κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα (όλη η συσκευασία)
190 γρ. μέλι ή 1/2 κούπα και 2 κουτ. σούπας επιπλέον
55 γρ. κακάο ή 1/2 κούπα
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες παρασκευής
Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για όλη την νύχτα ή 5 ώρες στην κατάψυξη.
Σε στενό μικρό σκεύος (σε μορφή σέικερ) χτυπάμε όλα τα υλικά με ηλεκτρικό αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός για κάποια λεπτά μέχρι να γίνει σαν πηχτό γιαούρτι.
Χωρίζουμε τη μους σε 6 μικρά μεταλλικά ή γυάλινα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε.
Σημειώσεις
Αν δεν έχει μπει η κρέμα καρύδας όλη την νύχτα στην κατάψυξη, μπορούμε να φτιάξουμε τη μους και να την παγώσουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους γιαουρτιού με μπισκότα και καραμέλα, από το icookgreek.com!
Μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μους λεμονιού με λευκή σοκολάτα ION Break, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Τρουφάκια καρύδας με πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Τούρτα με σοκολατένια μους χωρίς ψήσιμο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Εύκολος κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αφήστε μια απάντηση