Κέτο Χαλβάς με ταχίνι, βανίλια/αμύγδαλο και κακάο/φουντούκι, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σας λείπει ο χαλβάς; Δεν είναι ανάγκη!

Αν και υπάρχουν στο εμπόριο πλέον χαλβάδες με στέβια, περιέχουν και άλλα περίεργα γλυκαντικά που δεν τα θέλουμε στην κέτο, όπως π.χ. η σουκραλόζη.

Η σουκραλόζη δίνει και την υφή της ζάχαρης στο χαλβά, αλλά αυτός εδώ είναι χωρίς χημείες.

Μόνο τα πολλά ω6 από το σουσάμι πρέπει να λάβετε υπόψιν. Αλλά, όπως με πολλές συνταγές μου, είναι μια καλή λύση για να μην πέσετε σε συμβατικό χαλβά.

Πάνε οι δικαιολογίες…*σατανικό γέλιο*

Ingredients

Βανίλια

  • 200 γρ ταχίνι 
  • 65 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin gold έβαλα
  • 35 γρ νερό
  • 2 γρ αλάτι
  • 1/2 στίκ  βανίλια φυσική
  • 10 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 σε άχνη
  • 25 γρ ψημένα αμύγδαλα ολόκληρα

Κακάο

  • 200 γρ ταχίνι 
  • 80 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin gold έβαλα
  • 45 γρ νερό
  • 25 γρ κακάο 
  • 4 γρ αλάτι
  • 10 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 σε άχνη
  • 25 γρ ψημένα φουντούκια ολόκληρα

Instructions

Χαλβάς βανίλια και κακάο, η διαδικασία είναι η ίδια

  1. Λιώνετε τη στέβια-ερυθριτόλη σε ένα κατσαρολάκι μέτριου  μεγέθους, (όχι την άχνη όμως) με το νερό και την βανίλια, ή το κακάο και το αλάτι, μέχρι να λιώσει το γλυκαντικό.

  2. Προσθέτετε το ταχίνι.

    Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.

  3. Προσθέτετε τα αμύγδαλα στη βανίλια και τα φουντούκια στο κακάο.

    Προσθέτετε και το γλυκαντικό σε άχνη σε καθε παρασκευή.

    Κόβουν εύκολα, αν παραβράσουν και εξατμιστεί το νερό, αλλα δένουν αμέσως με την προσθήκη λίγο νερού.

    Με το κακάο είναι λίγο πιο αραιός, και κόβει πιο εύκολα γιατί το κακάο έχει και αυτό λίπος.

    Βάζετε σε μια φόρμα που θέλετε, πάνω σε κόλλα ψησίματος, εκτός αν είναι φόρμα σιλικόνης.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    Τους αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να δέσουν.

    Το κακάο παίρνει περισσότερη ώρα και είναι λίγο πιο μαλακός σε υφή.

    Αν παραβράσουν και σκληρύνουν ή κόψει ο χαλβάς στη φόρμα, βράστε λίγο νερό, κόψτε το χαλβά σε κομμάτια, προσθέστε τον σε αυτό, ανακατέψτε ξανά, μεχρι να ειναι λίγο πιο αραιό το μείγμα από την προηγούμενη φορά.

  4. Η υφή βέβαια δεν είναι η ίδια μετον συμβατικό και ούτε του εμπορίου που περιέχουν γλυκαντικά.

    Δεν κρυσταλλώνει  αφού δεν έχει ζάχαρη, και δεν έχει ούτε σουκραλόζη.

    Είναι όμως χωρίς περίεργες χημείες, και πολύ σησαμένιοι, και  οι δύο.

    Καλή επιτυχία!

Notes

Τα μάκρος δεν περιλαμβάνουν το ντεκόρ, έβαλα δέκα γρ ταχίνι στο καθένα, στον χαλβά με τη βανίλια, αμύγδαλα ψημένα και φιλέ αμύγδαλο, και στον χαλβά με το  κακάο, φουντούκια και αλεύρι φουντουκιού.

Μάκρος για όλη τη δόση για τον χαλβά βανίλια : 1463 θερμίδες , πρωτεΐνη  40 γρ, λίπος 123 γρ, ίνες 21 γρ, νέτ υδατάνθρακες 28 γρ.

Μάκρος για όλη τη δόση για τον χαλβά κακάο : 1464 θερμίδες , πρωτεΐνη  44 γρ, λίπος 129 γρ, ίνες 26 γρ, νέτ υδατάνθρακες 31 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *