Κέτο Κουραμπιέδες με αλεύρι μπαμπού, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η συνταγή είναι πολύ απλή, δεν περιέχει αυγά και γίνεται και με άγευστο λάδι καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά!

Πάντα θεωρούσα τον κουραμπιέ τον σταρ των Χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Είναι έργο τέχνης, κατά την άποψη μου, στην απλότητα του.

Ο κουραμπιές θέλει μαστοριά!

Μοσχομυρίζει βούτυρο και είναι βουτυράτος στην υφή, είναι εύθρυπτος αλλά όχι στεγνός, με γεύση που τονίζεται από το τραγανό άσπρο αμύγδαλο και τη βανίλια που περιέχει.

Αυτή η βερσιόν άνετα ξεγελούσε συμβατικούς αν δεν είχε την επίγευση της ερυθριτόλης στην πασπαλισμένη άχνη απέξω.

Από την άλλη, δεν είναι και ανάγκη να βάλετε την άχνη απέξω, αλλά για εφέ, ε, είναι ωραία…

Τώρα μυρίζει όλο το σπίτι κουραμπιέδες, ακόμα και εγώ που δεν τα τρώω αυτά, το χαίρομαι!

Χιόνια στο καμπααααναριόόό…

Όχι, δεν πέθανε όλο το χωριό, ηρεμία.

Κετώθηκε όλο το χωριό, καλύτερα!

…και με τέτοια μάκρος, δεν το συζητώ..:-P

Χρόνια πολλά, λοιπόν!

Course cookies, Dessert, Snack
Cuisine Greek
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 30 pieces

Ingredients

Ζύμη

  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 170 γρ λάδι καρύδας και 30 γρ νερό
  • 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 20 γρ κονιάκ ή νερό αν δεν θέλετε αλκοόλ
  • 50 γρ ίνες ή αλεύρι μπαμπού
  • 100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ ελαφρά ψημένο άσπρο αμύγδαλο ολόκληρο
  • 3 γρ σόδα μαγειρικής 
  • 5 γρ ξύδι
  • 1/2 στικ φυσική βανίλια
  • 3 γρ αλάτι

Ντεκόρ

  • λίγο ανθόνερο αν θέλετε μολις βγουν από τον φούρνο
  • 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 σε άχνη

Instructions

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 160 βαθμούς Κελσίου, αέρα.

  2. Χτυπήστε το βούτυρο με το γλυκαντικό, το αλάτι, τη βανίλια και το κονιάκ με ένα μίξερ στο δυνατό, μέχρι να αφρατέψει το μέιγμα.

    Αν χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, προσθέστε και το νερό.

  3. Βάλτε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι ή τις ίνες μπαμπού λίγο λίγο , όχι τίποτα, μην πεταχτεί σε όλη την κουζίνα, και γίνει χαμός.

  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταία τη σόδα με το ξύδι για να αφρίσει και να ενεργοποηθεί.

  5. Ανακατέψτε με το χέρι μεχρι να γίνει μια μπάλα.

    Αν δεν γίνε μπάλα η ζύμη αλλά είνα σαν ψίχουλα, πρσθέστε αλλα 10 γρ νερο. Οι διαφορετικές μάρκες του μπαμπού ρουφάνε αλλιώς.

    Βάλτε την στο ψυγείο 10 λεπτά να τραβηξει η ζύμη τα υγρά και να μην κολλάει.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  6. Πλάστε σε 30 κομμάτια των 18-19 γρ.

  7. Έτσι τους έπλασα εγώ.

  8. Ψήστε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου που λέω στην αρχή, και μετά, χαμηλώστε στους 120 βαθμους για άλλα 15 λεπτά.

  9. Αφήστε τους να κρυώσουν πριν τους αγγίξετε, είναι πολύ εύθραυστοι, αλλά μόλις κρυώσουν είναι όπως πρέπει!

  10. Πασπαλίστε με την άχνη, καθώς είναι ακόμα λίγο ζεστοί, να κολλήσει λόγω υδρατμών ….

  11. … και είναι έτοιμοι!

Notes

Το βίντεο της ζύμης εδώ!

Μάκρος για όλη την δόση είναι: 2820 θερμίδες, πρωτεΐνη 44 γρ, λίπος 264 γρ, ίνες 76 γρ, νετ υδατάνθρακες 22 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *