Creta Carob

Course: Dessert

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 10 minutes

freezing time3 hours

Servings:  4 servings

 

Για όσους έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, ή απέχουν από αυτά, αλλά θέλουν και ένα παγωτό το καλοκαίρι.

Επίσης δεν περιέχει αυγά.

Προσθέστε εσείς την γεύση που θέλετε!

 

Πλούσιο σε λιπαρά, άρα ιδανικό για κέτο. Δεν χρειάζεται μηχανή παγωτού, αλλά για ιδανική υφή περάστε κάθε μερίδα από το μούλτι πριν το καταναλώσετε!

Ingredients

 

  • 400 γρ κρέμα καρύδας ολόκληρη η κονσέρβα με 16-21% λίπος, μερικές κονσέρβες λένε γάλα καρύδας
  • 70 γρ λάδι καρύδας 
  • 20 γρ ίνες μπαμπού
  • 15 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 15 γρ φυτική γλυκερίνη
  • 6 γρ ζελατίνη
  • 2 γρ μαστίχα σε σκόνη μπορείτε και απλώς να βάλετε βανίλια
  • 4 γρ ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι ή νεράτζι
  • αλάτι ίσα στις άκρες των δαχτύλων

 

 

 

Instructions

  1. Αν η ζελατίνη που θα βάλετε είναι σε φύλλα, μουλιάστε την πρώτα σε κρύο νερό. Αν ειναι σκόνη, προσθέστε την απευθείας στην κρέμα καρύδας.

  2. Βάζετε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα μεχρι να λιώσει το λάδι καρύδας και η ζελατίνη. Δένει ελαφρά με τις ίνες μπαμπού. Αν βάλετε το μείγμα στο ψυγείο, τρώγεται και έτσι απλά σαν κρέμα.

  3. Τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει, σε ρηχό σκεύος.

  4. Λέω σε ρηχό σκευος γιατί πιο εύκολα κόβονται κομμάτια να μπει στο μούλτι και να βγει όπως στη φωτογραφία.

  5. Εδώ εχει και blueberries.

  6. Εδώ είναι με blueberries, αλλά χωρίς το τελευταίο στάδιο με το μούλτι, κομμένο σε φέτες. Θυμίζει παρφέ.

Notes

Αν θέλετε παγωτό σοκολάτας, καντε την μους αυτή και βάλτε την στην κατάψυξη απλά.    Εδώ η συνταγή!

Μάκρος και για όλο το  παγωτό σκέτο: 1633 θερμίδες, πρωτεΐνη 12 γρ, λίπος 154 γρ, ίνες 39 γρ, νετ υδατάνθρακες 20 γρ

https://www.ketokitchenninja.com/coconutcream-icecream-greek/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *