“Λίγα καρύδια βοηθούν στο αδυνάτισμα”, από τον Ειδικό Παθολόγο Ιωάννη Λ. Σφυρή.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε καρύδια μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια περιττών κιλών.

Η έρευνα, του University of California, ανακάλυψε ότι η διατροφή που περιέχει ακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στα καρύδια και στο ελαιόλαδο, έχει παρόμοια επίδραση στην απώλεια βάρους με τη διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες.

Η έρευνα, με επικεφαλής την Cheryl Rock, επίσης έδειξε ότι η διατροφή που περιέχει καρύδια, τα οποία κυρίως περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά, επηρεάζει θετικά τους δείκτες υγείας που συνδέονται με την καρδιά, όπως η χοληστερόλη.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας στην υγεία της καρδιάς και στο βάρος μπορούμε να αναφερθούμε στην κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών ημερησίως.

Επιπλέον, οι ερευνητές ελπίζουν να εξετάσουν την επίδραση των καρυδιών στον κορεσμό, που είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.

Η έρευνα περιέλαβε 245 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες μεταξύ 22 και 72 ετών. Όσες ακολούθησαν τη διατροφή που ήταν πλούσια σε καρύδια κατανάλωναν περίπου 42 γραμμάρια την ημέρα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association

π.univadis

Ιωάννης Λ. Σφυρής – Ειδικός Παθολόγος

Ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα νοσήματα του Μεταβολισμού, την Παχυσαρκία και τέλος την Πρόληψη και Αντιγήρανση.

– Επιστημονικός συνεργάτης Πολυιατρείου Πρόληψης και Αντιγήρανσης- ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ Ιατρική.

 

http://www.regeniatric.gr/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *