“Προσέχουμε τη διατροφή των παιδιών μας”, από το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Οι σύγχρονες μητέρες προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους και φυσικά τη διατροφή των παιδιών τους. Ψωνίζουν βιολογικό κρέας, αγοράζουν προϊόντα χωρίς γλουτένη, φτιάχνουν μόνες τους τα παιδικά σνακ και περιορίζουν το junk food σ’ ένα ελεύθερο γεύμα την εβδομάδα. Συνήθως μάλιστα αυτό το γεύμα συνδυάζεται με βόλτα το Σαββατοκύριακο ή με μία παιδική ταινία στο σινεμά, ποπ κορν και πολλές λιχουδιές.

 

Προσθέτουμε λαχανικά, αφαιρούμε τοξίνες

Οι τοξίνες αποτελούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα της σύγχρονης ζωής. Το σώμα μας αποβάλλει φυσιολογικά ότι δε συμφωνεί μαζί του. Οι ερευνητές όμως επισημαίνουν ότι οι ιστοί όλων μας έχουν τοξικά υπολείματα μετάλλων και χημικών, είτε προσπαθούμε να τα αποτοξινώσουμε είτε όχι. Τόσο οι τοξίνες που παρασκευάζονται στο σώμα μας όσο και εκείνες που υπάρχουν στο περιβάλλον, συμβάλλουν αποδεδειγμένα και στην παχυσαρκία.

 

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, η παιδική παχυσαρκία, που παρουσιάζει αύξηση στην Ελλάδα, έχει άμεση σχέση με τις τοξίνες που καταναλώνουν τα παιδιά μας από τη διατροφή. Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι τοξίνες ευθύνονται για κάποιες καρκινογενέσεις.
Περισσότερες τοξίνες παράγει ο οργανισμός κάθε ηλικίας όταν καταναλώνει επεξεργασμένες τροφές όπως είναι τα αλλαντικά, το λευκό ρύζι, τα λευκά μακαρόνια, η ζάχαρη, το αλάτι, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα. Στον αντίποδα των τοξινών, αυξάνουμε την κατανάλωση των μερίδων σε ωμά και βραστά λαχανικά την ημέρα, προσθέτουμε πιο πολλά φρούτα και φυσικούς χυμούς. Προσοχή, καταναλώνουμε πραγματικά φυσικούς χυμούς από φρέσκα φρούτα και με μέτρο.

 

Η διατροφική εκπαίδευση από νωρίς έχει μεγάλη αξία.

Το σώμα ενισχύεται διατροφικά με θρεπτικά συστατικά από τα πρώτα χρόνια και το μυαλό εκπαιδεύεται να απολαμβάνει τα μικρά και συχνά γεύματα και να έχει όριο στον κορεσμό. Εξάλλου η πρόληψη κυριαρχεί πάντα έναντι της αντιμετώπισης. Επομένως δε θέλουμε να χρειαστεί να κάνουμε αυστηρή δίαιτα μελλοντικά στο παχύσαρκο παιδί μας- τα ποσοστά αυξάνονται ραγδαία κι ανησυχητικά- αλλά επιθυμούμε να γνωρίζει από μόνο του ποιες τροφές του κάνουν καλό στην υγεία και τη γενικότερη απόδοσή του.

 

Αυξάνουμε τις φυτικές ίνες στο πρωινό και τα ενδιάμεσα γεύματα

Οι φυτικές ίνες είναι τροφές λιγότερο επεξεργασμένες, που μας βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στο ότι δεν επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Οι μη επεξεργασμένες και όσο το δυνατόν πιο φυτικές τροφές συμβάλλουν στον περιορισμό των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας.

Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν μια πάθηση που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Κάτι τέτοιο έχει φανεί ότι συμβάλλει στον κακό μεταβολισμό και την αύξηση του βάρους. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τον οργανισμό σε περίπτωση που βγει εκτός ελέγχου.

Η κατανάλωση ενός πλούσιου γεύματος και γλυκών, απαιτεί μια δύσκολη και παρατεταμένη πέψη και χώνεψη με αποτέλεσμα να οδηγεί στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τοξινών. Αν αυτές δεν εξουδετερωθούν σύντομα, αποθηκεύονται κυρίως στους λιπαρούς ιστούς των μηρών, γλουτών και της κοιλιάς. Το σώμα μας στην προσπάθεια να εξουδετερώσει την αυξημένη οξύτητα κατακρατεί υγρά με αποτέλεσμα να νιώθουμε «πρήξιμο» και το βάρος μας να αυξάνεται.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Επιπλέον tips για τη διατροφή των παιδιών

 

• Καταναλώνουμε ελαιόλαδο με μέτρο ( το προτιμούμε ωμό)
• Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας στις δύο φορές την εβδομάδα
• Περιορίζουμε τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης
• Αυξάνουμε τα λαδερά και όσπρια
• Καταναλώνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ψάρι και θαλασσινά

 

Το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου αναλαμβάνει τη διατροφή παιδιών ηλικίας από 8 ετών και άνω.

Επικοινωνία:

Τ: 210 99 60 989

https://www.thalispanagiotou.gr/product_info.php/prosehoume-ti-diatrofi-ton-paidion-mas-p-238

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *