Κρέμα ζαχαροπλαστικής από το Sintayes.gr!
Μια παραδοσιακή συνταγή για μια αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής που είναι η βάση για πολλά γλυκά.
Χρόνος: 20 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 500 ml γάλα
- 4-5 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
- Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ξανανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.
http://www.sintayes.gr/syntages/krema-zacharoplastikis/
Αφήστε μια απάντηση