Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Μια παραδοσιακή συνταγή για μια αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής που είναι η βάση για πολλά γλυκά.

Χρόνος: 20 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 500 ml γάλα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
  4. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ξανανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  5. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει  [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.


http://www.sintayes.gr/syntages/krema-zacharoplastikis/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *