DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Τρόπος επιλογής

Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιών, τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη γεύση που σας αρέσει, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή φλούδα. Βέβαια, ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους μπορεί να φαγωθεί.

Τρόπος καθαρισμού

Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους.

Τρόπος διατήρησης

Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Για να τα διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε.


Τρόπος στυψίματος

Σε πολλές συνταγές, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιείται και ο χυμός του. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι για να πάρετε το χυμό από τους καρπούς: είτε στύβετε τα ρόδια στο στύφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλιαείτε πιέζετε τους καρπούς σε ένα σουρωτήρι.

Μάλιστα, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη μένουν στο σουρωτήρι και οι μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους, οι οποίες δίνουν μια ελαφρώς στυφή γεύση στο χυμό.

Πού τα χρησιμοποιείτε

Εκτός από το να απολαύσετε φρέσκα σκέτα τα σπόρια του ροδιού ή να πιείτε έναν θρεπτικό χυμό του, το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές συνταγές.

Coleslaw σαλάτα με ρόδι

Σε σαλάτεςγλυκά, φαγητά όπως μπορείτε να φτιάξετε και υπέροχο λικέρ.

Και αν θέλετε να τα μάθετε όλα για το ρόδι, διαβάστε και το παρακάτω άρθρο μας

ρόδι ιδιότητες διατροφικη αξία βιταμίνες οφέλη
Ρόδι το καλότυχο, ρόδι το θαυματουργό

https://www.argiro.gr/2017/10/odigies-chrisis-gia-rodia/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.