Σπιτικό γλάσο σοκολάτας, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • 300-350 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο κρέμα γάλακτος πλήρης
  • εσάνς βανίλιας ή πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

  1. Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη ρίχνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και μια δόση από όποιο αρωματικό χρησιμοποιήσετε.
  2. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα σοκολάτας-κρέμας να ομογενοποιηθεί πλήρως και να πήξει.
  3. Κατεβάζετε το γλάσο απ’ τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει, αλλά όχι εντελώς. Όταν γίνει χλιαρό, το χρησιμοποιείτε για να καλύψετε ή να μισοκαλύψετε το γλύκισμά σας.

Λίγα λόγια…

Μεταμορφώνει οπτικά και γευστικά απλά κέικ, παγωτά, μπισκότα… Συχνά καταλήγουμε να το αγοράσουμε έτοιμο, όμως δεν είναι δύσκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *