“Σοκολάτα που δεν λιώνει”, από τον Άκη Αδαμόπουλο και το Flown magazine!

Το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων σε μορφή που δεν λιώνει! Τα απίστευτα νέα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας Cadburys, που είναι γνωστή παγκοσμίως για τις σοκολατένιες της γεύσεις. Η σοκολάτα αυτή από ότι φαίνεται θα είναι ανεκτική και δεν θα λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ας δούμε περισσότερα για αυτή τη «γλυκιά» είδηση.

Μπορεί μέχρι τώρα να έχετε ακούσει για σοκολάτες που λιώνουν στο στόμα, όμως αυτή η σοκολάτα δεν λιώνει παρά μόνο με έντονη θερμότητα. Σε ρόλο Γουίλι Γόνκα από το παιδικό μυθιστόρημα «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», οι επιστήμονες της βρετανικής σοκολατοβιομηχανίας, Cadburys, ανακάλυψαν νέο τρόπο για να εντυπωσιάσουν το αγοραστικό τους κοινό.

Πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος και για να αρχίσει να μαλακώνει, απαιτείται θερμοκρασία φούρνου περισσότερη των 104 βαθμών και αρκετό χρονικό διάστημα θέρμανσης. Αντίθετα οι κοινές σοκολάτες λιώνουν στη θερμοκρασία των 34 βαθμών Κελσίου. Το χαρακτηριστικό της αυτό, οφείλεται στην αλλαγή του γνωστού «conching step» κατά την παραγωγή της σοκολάτας. Συγκεκριμένα, κατά την «μάλαξη της σοκολάτας», το βούτυρο κακάο, τα φυτικά έλαια, το γάλα και η ζάχαρη είναι αναμεμιγμένα. Οι επιστήμονες, ανέπτυξαν μια μέθοδο, να κατανείμουν τα μέρη της ζάχαρης σε μικρότερα κομμάτια μειώνοντας την περιεκτικότητά της σοκολάτας σε θερμίδες και κάνοντας την ανεκτικότερη στη θερμότητα.

Σοκολάτα που δεν λιώνει!Η σοκολάτα αυτή ωστόσο, δεν θα διατίθεται στους βρετανούς. Απόφαση της εταιρείας, που από το 2010 έχει γίνει τμήμα της αμερικανικής Kraft, είναι να την κυκλοφορήσουν σε τροπικές χώρες που έχουν υψηλές θερμοκρασίες το περισσότερο διάστημα του χρόνου. Επίσης σκέψεις υπάρχουν για τη διάθεσή της σε χώρες όπως Βραζιλία και Ινδία, που έχουν ιδιαίτερο κλίμα.

Οι υπεύθυνοι μάλιστα της εταιρείας τόνισαν πως πρόκειται για μια νέα πατέντα, που θα κάνει το προϊόν τους καταλληλότερο για χώρες με υψηλές θερμοκρασίες και λιγότερο αναπτυγμένες οικονομικά. Εκεί η σοκολάτα δεν έχει εμπορική δυναμική ενώ επεσήμαναν, πως ίσως να μην αρέσει γευστικά στους λάτρεις της σοκολάτας.

Σημαντικό είναι πως η σοκολάτα αυτή, δεν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Το 2011, άλλη μια βρετανική εταιρεία παραγωγής σοκολάτας, με τίτλο The In Thing είχε παρουσιάσει την «Magic Choc». Η σοκολάτα αυτή μπορούσε να πάρει διάφορα σχήματα, χωρίς όμως να λιώνει. Άλλες προσπάθειες για σοκολάτες που δεν λιώνουν έχουν γίνει κατά καιρούς από εταιρείες όπως οι Hersey’s και Barry Callebaut.

http://www.flowmagazine.gr/article/view/sokolata_pou_den_liwnei/category/culture

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *