Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Μια συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας για όλες τις περιστάσεις. Συνοδεύστε τη σκέτη με σαντιγί ή παγωτό ή γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και φρούτα.

Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: εύκολη

 

Υλικά συνταγής

 

  • 8 αυγά κρύα
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας θρυμματισμένη
  • 230 γρ. βιτάμ κομμένο σε 16 κομμάτια
  • Ζάχαρη άχνη και / ή φρούτα της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα ή σκέτη με σαντιγί ή παγωτό [προαιρετικά]

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. περίπου ή σε ένα κανονικό ταψάκι τοποθετείτε λαδόκολα περιμετρικά και στα τοιχώματα, τη στρώνετε καλά και τη βουτυρώνετε.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά τουλάχιστον για 5′ μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιασθούν σε όγκο. Βράζετε σε μια κατσαρόλα ή στο βραστήρα αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει.
  3. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αρχίζετε να προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά σταδιακά λίγο λίγο στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το έτοιμο μείγμα στο ταψάκι σας και λειαίνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Σκεπάζετε εξωτερικά περιμετρικά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
  4. Βάζετε μέσα στο μεγάλο ταψί το κοχλαστό νερό και το ταψί με το μείγμα. Το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού με το μείγμα. Αν δεν φτάνει, προσθέστε ζεστό νερό. Ψήστε για 40′-45′ περίπου, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το  να κρυώσει. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με φρούτα της αρεσκείας σας.

 

φούρνου τούρτα σοκολάτας συνταγές επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Πηγή:http://www.gimmesomeoven.com/flourless-chocolate-cake/

 

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-tourta-3-ilika-choris-alevri/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *