Creta Carob
BOLERO-BIODIET

 Το sokolatomania.gr  προτείνει χαρουπάλευρο της Creta Carob

  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    10′ ΧρόνοςΕκτέλεσης
  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    60′ Χρόνος Ψησίματος
  • Portions 60eda5b0158a62ad65e6802af9dec44393550346271484915036f720697fd111
    10-12 Μερίδες
  • Difficult 768f13140a052e299483f8d115a0c7c6e16d236a013e216205672a780371e1ea
    1 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 80 γρ. αλεύρι χαρούπι   Το sokolatomania.gr  προτείνει χαρουπάλευρο της Creta Carob
  • 160 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 300 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γρ.νερό
  • 4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα διάφοροι ξηροί καρποί, χοντροκομμένοι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

Χαρουπόψωμο

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150ο C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό, το καλαμποκέλαιο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σβόλος.
  • Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι που τρυπάμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/charoypopswmo

Carob Bread with Ginger Prunes and Nuts

  • 10′ Ηands on
  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    60′ Cook Time
  • Portions 60eda5b0158a62ad65e6802af9dec44393550346271484915036f720697fd111
    10-12 Portion(s)
  • Difficult 768f13140a052e299483f8d115a0c7c6e16d236a013e216205672a780371e1ea
    1 Difficulty

Ingredients

  • 300 g whole wheat flour
  • 80 g carob flour
  • 160 g all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 300 g brown sugar
  • 3 eggs
  • 4 teaspoons corn oil
  • 2 teaspoons fresh ginger, grated
  • ¼ teaspoon spice mix
  • 1 teaspoonvanilla extract
  • 10 prunes, finely chopped
  • ½ cup mixed nuts, coarsely chopped

 

Method

                                                                                                                                                        Preheat oven to 150* C (300* F) Fan.

  • Combine all of the dry ingredients in a large bowl.
  • Add the eggs, water, corn oil, spices and aromatics. Use a hand whisk to mix so that no lumps remain in the mixture.
  • Transfer to a greased baking pan.
  • Bake for about 60 minutes. Insert a knife into bread and if it comes out clean, you are sure the bread is ready.

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

Carob Bread with Ginger Prunes and Nuts

https://akispetretzikis.com/en/categories/pswmia-zymes/charoypopswmo

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *