Creta Carob

Υλικά (για 50-60 )

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χαρουπόμελο   Το sokolatomania.gr   προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob!
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα χαρουπάλευρο   To sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο Creta Carob!
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Σουσάμι για πασπάλισμα

 

 

Οδηγίες

• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χαρουπόμελο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε πάνω από το μπολ για να μην φουσκώσει, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι   και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.

https://ola-nistisima.gr/recipe/charoupokoulourakia-koulourakia-me-charoupomelo-kai-charoupareuro/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *