Χαρουποκουλουράκια (κουλουράκια με χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο), από το “Όλα Νηστίσιμα”!
Υλικά (για 50-60 )
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χαρουπόμελο Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob!
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα χαρουπάλευρο To sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο Creta Carob!
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
Σουσάμι για πασπάλισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χαρουπόμελο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε πάνω από το μπολ για να μην φουσκώσει, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.
https://ola-nistisima.gr/recipe/charoupokoulourakia-koulourakia-me-charoupomelo-kai-charoupareuro/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Χαρούπι: Οι πλούσιες ιδιότητές του που θωρακίζουν την υγεία μας", από την Ιωάννη Κιούση και το ena...
Xαρούπι και χαρουπάλευρο: η απαραίτητη υγιεινή τροφή, από το Fresh Bakery Team και το freshbakery.gr...
Κουλουράκια καφέ χωρίς ψήσιμο, από τον Άκη Πετρετζίκη!
Νηστίσιμα δίχρωμα τραγανά κουλουράκια, από τη Μαριφάνη και τις "Λιχουδιές της Μαριφάνης"!
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!
Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο, για όλο το χρόνο (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το food...
Αφήστε μια απάντηση