Chocolate mousse cake ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ και ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!

 Βάζω στοίχημα ότι πιο ζουμερό και αφρώδες chocolate cake δεν έχετε ξαναφάει.
Θα γίνει η οικογενειακή αγαπημένη σας mousse σοκολατόπιτα.

Και φυσικά είναι χωρίς γλουτένη.
Και χωρίς ζάχαρη!

 

cake76

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

  • 300 γρ. ganache (Συνταγή στο τέλος)
  • (η υπόλοιπη ποσότητα θα χρησιμοποιηθεί για επικάλυψη)
  • 170 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν χωρίς γλουτένη
  • 3 μεγάλα αυγά (200 γρ.)
  • 65 γρ. αλεύρι καρύδας

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά χλιαρή την ganache και συνεχίζουμε με το μπέικιν και το αλεύρι καρύδας.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 23 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη 2η σχάρα από κάτω για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  4. Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού το ξεφορμάρουμε από το ταψάκι.
  5. Μόλις το κέικ κρυώσει καλά, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη ganache.
  6. Διατηρείται στο ψυγείο.

 http://www.dairy-free.eu/chocolate-mousse-cake/

Homemade ganache

Πολύ σημαντική στη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει παντού και ιδιαίτερα ταιριάζει πριν μπει η ζαχαρόπαστα αλλά και σκέτη πάνω στην τούρτα. Υπέροχη σπιτική ganache και μάλιστα χωρίς γλουτένη!

frosting6

frosting7

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

  • 100 γρ. χαρούπι ή κακάο
  • 120-130 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
  • 220 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 120-140 γρ. μέλι (η ποσότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 3-4 λεπτά και μέχρι να ενωθούν καλά. Θέλουμε το μίγμα να είναι κρεμώδες, ελαστικό και δοκιμάζοντας το να έχει λιώσει η ζάχαρη.
  2. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα αλλά και στην κατάψυξη για μήνες.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε την ganache σε κέικ, macarons, μπισκότα και φυσικά πριν τη ζαχαρόπαστα στις τούρτες.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *