- 12 κρόκους αυγών
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 12 ασπράδια αυγών
- 360 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 120 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα
Για τη συναρμολόγηση
- 1 βάζο μαρμελάδα κόκκινα φρούτα
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
- Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μόνους τους μέχρι να έχουν την πυκνότητα μιας μους, προσθέτουμε τη βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να κάνουμε μια ελαφριά μαρέγκα.
- Ήπια προσθέτουμε και ανακατεύουμε τους κρόκους στο μείγμα της μαρέγκας. Δεν είναι απαραίτητο να ανακατέψουμε το μείγμα μας τόσο πολύ μέχρι να έχουν ενσωματωθεί καλά όλοι οι κρόκοι
- Ρίχνουμε απαλά το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε βάλει και λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε 3-4 ίσα κομμάτια αφαιρώντας τα γύρω γύρω του ταψιού με ένα κοφτερό μαχαίρι για να είναι πιο τετραγωνισμένο το κέικ.
- Απλώνουμε μία στρώση μαρμελάδα σε ένα στρώμα κέικ και το καλύπτουμε με το άλλο στρώμα κέικ . Επαναλαμβάνουμε έως ότου χρησιμοποιήσουμε όλα τα κομμάτια του κέικ. Δεν θα καλύψουμε όμως με μαρμελάδα και την κορυφή.
http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-sokolatas-chwris-aleyri
Αφήστε μια απάντηση