Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 12 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 12 ασπράδια αυγών
  • 360 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 120 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα

Για τη συναρμολόγηση

  • 1 βάζο μαρμελάδα κόκκινα φρούτα
Clock

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

8
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μόνους τους μέχρι να έχουν την πυκνότητα μιας μους, προσθέτουμε τη βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να κάνουμε μια ελαφριά μαρέγκα.
  • Ήπια προσθέτουμε και ανακατεύουμε τους κρόκους στο μείγμα της μαρέγκας. Δεν είναι απαραίτητο να ανακατέψουμε το μείγμα μας τόσο πολύ μέχρι να έχουν ενσωματωθεί καλά όλοι οι κρόκοι
  • Ρίχνουμε απαλά το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε βάλει και λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε 3-4 ίσα κομμάτια αφαιρώντας τα γύρω γύρω του ταψιού με ένα κοφτερό μαχαίρι για να είναι πιο τετραγωνισμένο το κέικ.
  • Απλώνουμε μία στρώση μαρμελάδα σε ένα στρώμα κέικ και το καλύπτουμε με το άλλο στρώμα κέικ . Επαναλαμβάνουμε έως ότου χρησιμοποιήσουμε όλα τα κομμάτια του κέικ. Δεν θα καλύψουμε όμως με μαρμελάδα και την κορυφή.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-sokolatas-chwris-aleyri

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *