Ένα αφράτο, νόστιμο και γρήγορο σε εκτέλεση, σοκολατένιο κέικ με υλικά Sukrin!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

• 60gr Sukrin Coconut Flour **
• 60gr σκόνη κακάο
• 120gr βούτυρο
• 8 αυγά
• 60gr Tagatesse  ***
• 1κγ Baking powder (χωρίς γλουτένη)
• ½ κγ αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Χτυπήστε καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
• Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε φόρμα 20 εκατοστών για 30-35 λεπτά στους 170°C στον αέρα.

Πασπαλίζετε με Sukrin Melis (άχνη) ή συνοδέψτε με FiberSirup Gold αναμεμειγμένο με κακάο.

..Καλή σας απόλαυση!

** Το Sukrin Coconut Flour Organic της Sukrin, είναι αλεύρι παρασκευασμένο αποκλειστικά από βιολογική καρύδα. Η μείωση των λιπαρών που επιτυγχάνεται μέσα από τη διαδικασία ψυχρής συμπίεσης της βιολογικής καρύδας, μας δίνει ένα προϊόν που συμπεριφέρεται καλύτερα στο ψήσιμο απο το κοινό αλεύρι καρύδας.

•  Περιέχει 50% φυτικές ίνες και 9% υδατάνθρακες
•  Eίναι χωρίς γλουτένη

Το αλεύρι καρύδας χρησιμοποιείται συχνά σε πρωτεϊνικές ράβδους, σε συνδυασμό με σκόνη πρωτεΐνης. Έχει μια φυσική γλυκιά γεύση που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε λιγότερη γλυκαντική ουσία. Είναι επίσης κατάλληλο ως φυσικό πυκνωτικό σε σάλτσες.

*** H Tagatesse είναι μια εναλλακτική ζάχαρη με βάση την ταγατόζη. Η ταγατόζη είναι μια φυσική ζάχαρη που εξάγεται από τη λακτόζη (ζάχαρη γάλακτος). Το τελικό προϊόν, ωστόσο, δεν περιέχει ίχνη λακτόζης και γλυκόζης.
Η ταγατόζη είναι ιδανική για βιομηχανικές εφαρμογές, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί στην καθαρή της μορφή στην αγορά καθώς δεν μπορείτε να μαγειρεύετε και να ψήνετε με αυτό το προϊόν μόνο του.

Η γεύση της ταγατόζης είναι σχεδόν ίδια με αυτή της σακχαρόζης (επιτραπέζια ζάχαρη) και ταιριάζει σχεδόν με τη γλυκύτητά της. Η ταγατόζη έχει την ιδιότητα να καίγεται εύκολα, γι’ αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της σε συνθήκες σπιτιού, παρά μόνο σε εργαστήρια. Έτσι αναπτύχθηκε η Tagatesse, μια ισορροπημένη σύνθεση ψησίματος που αποτελείται από ταγατόζη (39,92%), ισομαλτάλη (39,92%), πρεβιοτικές ίνες (20,14%: ινουλίνη και ολιγοσακχαρίτες) και σουκραλόζη (0,02%). Αυτό το μείγμα κάνει την Tagatesse εξαιρετικά κατάλληλη για το μαγείρεμα, τα επιδόρπια και τα γλυκά πιάτα.

Η χρήση πρεβιοτικών ινών και ισομαλτίνης μειώνει την ιδιότητα να καίγεται, αλλά έχει επίσης ως αποτέλεσμα απώλεια γλυκύτητας. Για να αποκατασταθεί η γλυκιά γεύση, η Tagatesse εμπλουτίζεται με πολύ μικρή ποσότητα σουκραλόζης (0,02%).

https://www.lifetree.gr/blog/recipes/keik-sokolatas-choris-gloyteni/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *