Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
Sukrin-Life tree
myral.gr(621x133, gif)

Όπως αναφέρει και η γνωστή ατάκα… “Μια ισορροπημένη δίαιτα είναι αυτή με ένα cookie σε κάθε ένα από τα δύο μας χέρια!”

Τη συνταγή λοιπόν αυτή την είχα πετύχει κάποια στιγμή στο web σε αμερικάνικο site και φυσικά λόγω του εντυπωσιακού της αποτελέσματος είχε σημειωθεί πάραυτα! (κυκλοφορούσε πολύ για ένα διάστημα ενώ υπάρχει εννοείται και σε πάρα πολλά ελληνικά sites με πολλές παραλλαγές). Από τη στιγμή που την έκανα για πρώτη φορά και μετά και από το βαθμό του υπέρτατου κριτή μου (20 στα 10 μπαμπά – τόσο τέλεια είναι!) αποτελεί συχνή επιλογή μας.

Γεμίστε love & cookies το σπίτι σας με τα παρακάτω υλικά, γρήγορα, πανεύκολα και κυρίως πεντανόστιμα, γύρω στα 10 λεπτά προετοιμασία/διαδικασία και από 11 λεπτά ψήσιμο το κάθε ταψί!

Τα υλικά μας:

– 100 gr βούτυρο, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου

– 200 gr αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις

– 85 γρ κακάο χωρίς γλουτένη

– 140 gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και 100 γρ μαύρη ζάχαρη*

– 3 αυγά

– λίγο αλάτι

– λίγο βανίλια χωρίς γλουτένη (σε σκόνη, υγρή μορφή ή βγαλμένη από λοβό)

– 1 κουταλάκι baking powder

– ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα cookies μας, κατά προτίμηση κοσκινισμένη

* η ζάχαρη ενδεχομένως να μπορεί να μειωθεί ανάλογα και με την επιθυμητή αίσθηση του γλυκού.

1-cookies-ingr
2-cookies-flour
3-cookies-hands
4-cookies-tocook

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι σε ένα μπολ, αλεύρι, baking powder, κακάο και λίγο αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός βούτυρο με λευκή ζάχαρη, προσθέτουμε και την μαύρη, τη βανίλια και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μας, συνεχίζοντας με το μίξερ. Αμέσως μετά ενσωματώνουμε στο μίγμα μας και το αλεύρι με το κακάο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Αφήνουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Όταν το βγάλουμε, έχουμε ετοιμάσει ένα μπολ με άχνη ζάχαρη και με την κουτάλα του παγωτού βγάζουμε από τη ζύμη τόσο όσο χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα μπαλάκι.

Εγώ ρίχνω μέσα στο μπολ με την άχνη το “μπαλάκι” της ζύμης, η βοηθός – κοράκλα μου, αφού το γυρίσει μέχρι να γεμίσει όλη του την επιφάνεια με άχνη, μου το σχηματοποιεί σε ένα μπαλάκι και μου το δίνει πίσω. Οι συγκεκριμένες αναλογίες μας βγάζουν 2 ταψιά μπισκότα, πάνω κάτω γύρω στα 25, οπότε τα μοιράζουμε σε δυο ταψιά, αφήνοντας προσεκτικά αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί ανοίγουν αρκετά κατά το ψήσιμο και θα κολλήσουν.

Είμαστε έτοιμοι, ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 11 λεπτά, μόλις βγει η πρώτη φουρνιά, βάζουμε τη δεύτερη και οπωσδήποτε τα αφήνουμε να κρυώσουν (δημιουργώντας γύρω τους τον απαραίτητο προστατευτικό κλοιό από τα μικρά μας που ανυπομονούν να τα δοκιμάσουν!!!)

Δοκιμάσαμε με τη Λυδία να παίξουμε και με κομμάτια κουβερτούρας λευκή και μαύρη κάτι σαν choco chip cookies (είτε από έξω είτε χωμένα κομματάκια μέσα στη ζύμη), ωραία βγήκαν και αυτά αλλά ένα κλικ σίγουρα κάτω από αυτά με την άχνη!

Παραλλαγή με black & white choco chips cookies!

Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα και εσείς! Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τελείωμα ημέρας μεmilk & cookies. (Κάτι ξέρουν τα παιδιά παραπάνω!)

“Xιονισμένο” και επιβλητικό!

http://adaywithoutgluten.com/gluten-free-powdered-sugar-cookies/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *