Σοκολατένιο κέικ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20′
  • Έτοιμο σε: 35′

Μπορεί να του λείπει η γλουτένη, αλλά σίγουρα δεν του λείπει η γλύκα και η νοστιμιά. Το λαχταριστό αυτό κέικ είναι αρωματικό, γευστικό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

 

Υλικά

  • 5 αβγά βιολογικά
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • 130γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
  • 60γρ. κακάο
  • ¾ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, χωρίς γλουτένη
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 200γρ. καφέ δυνατό
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ με γεύση καφέ
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα χειρός ή μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών, συνεχίζοντας να χτυπάτε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτετε τον καφέ, το λικέρ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία τετράγωνη φόρμα ή ταψί διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε το κέικ για 20 – 25 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, μετά τα 20 λεπτά τρυπάτε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ. Θα πρέπει η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή, διαφορετικά συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Βήμα 5

Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tip: Εκτός από τα υλικά που αναγράφoνται στην συνταγή ότι πρέπει να είναι χωρίς γλουτένη, θα πρέπει και τα υπόλοιπα υλικά να έχουν πιστοποίηση gluten free.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B7/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *