Tiramisu ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ από τον Άκη Πετρετζίκη για την Schär ! (από το Cookbox !)


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην απόλαυση.
  • Υλικά
  • 1 συσκευασία σαβαγιάρ Schär χωρίς γλουτένη
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καφέ εσπρέσο & ακόμα 150 γρ. για το βούτηγμα
  • 75 ml μαυροδάφνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 1 ώρα
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

 

 

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την κρέμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την μαυροδάφνη, την άχνη, τα 50 ml. καφέ και τις βανίλιες και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Για το tiramisu
Βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πάνω πλευρά τους στο μπολ που έχουμε βάλει τα 150 ml καφέ. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο του σκεύους που έχουμε επιλέξει να σερβίρουμε (να εφάπτεται το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο) Στρώνουμε από πάνω ένα μέρος της κρέμας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και ξύσμα κουβερτούρας. Το βάζουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/tourtes/tiramisu-apo-ton-akh-petretzikh-gia-thn-sch%C3%A4r

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *