“Τούρτα της μαμάς μου” –χωρίς γλουτένη από το “candies art” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για μένα είναι από τις νοστιμότερες τούρτες , δεν σε μπουκώνει , είναι σαν πούπουλο, εύκολη..

Και παν’από όλα φανταστική!
Χρειαζόμαστε
5 μεγάλα αυγά
180.5γρ κρυστάλλινη ζάχαρη
200γρ ωμά φουντούκια και λίγα ακόμα για την φόρμα
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να στρατέψει και ασπρίσει περίπου 15 λεπτά
Προσθέτουμε αλεσμένα φουντούκια
Έχουμε μια φόρμα για τούρτα δακτυλίδι ,δηλαδή μπορούμε να αφαιρέσουμε το
Πλάι κομμάτι . Τη βουτυρώνουμε καλά και ρίχνουμε αλεσμένα φουντούκια μέσα στη φόρμα
Να μην κολλάει , αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε τη τούρτα μας περίπου 30-35 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και τη κόβουμε μια η δυο φορές κι γεμίζουμε με φρέσκια σαντιγί
Και από πάνω λιωμένη κουβερτούρα /χωρίς γλουτένη / με λίγη κρέμα γάλακτος
Το μόνο που μένει είναι να την βάλουμε στο ψυγείο η κατάψυξη για πιο γρήγορα
Και μετά……………..απολάυστε την!!!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://candiesart.wordpress.com/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *