“Απολαύστε συνταγές με ζεστό κακάο και ενισχύστε την υγεία σας!”, από τo proionta-tis-fisis.com!

Αποξηραμένα δαμάσκηνα στο ζεστό μας κακάο
και θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και το «ζεστό smoothie με εμποτισμένα δαμάσκηνα σε κακάο»
γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί και σαν κάτι τέτοιο αλλά
είναι ένα παχύ και πλούσιο ζεστό ρόφημα το οποίο
αντί
για τις κενές θερμίδες της ζάχαρης είναι
γεμάτο από

και έχουμε:

Διαδικασία
βάζουμε όλα μας τα υλικά – εκτός από το νερό – στο μπλέντερ
και
ετοιμάζουμε μιά απαλή ρευστή κρέμα την οποία
μεταφέρουμε σε μιά μικρή κατσαρολίτσα στην οποία έχουμε ρίξει το νερό μας…
στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα μας στο αναμμένο μάτι της κουζίνας
και
ανακατεύοντας συνέχεια ζεσταίνοντας το μείγμα μας – χωρίς να το αφήσουμε να κοχλάσει –
μόλις τα υλικά μας έχουν ομογενοποιηθεί πλήρως
σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με ή χωρίς καλαμάκι….

 

– ζεστό κακάο με γάλα καρύδας 
ένα γευστικότατο
εξαιρετικά υγιεινό και νόστιμο ρόφημα για ένα απολαυστικό απόγευμα
και θα χρειαστούμε

  • τρεις (3) κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
  • τρία τέταρτα (3/4) του φλιτζανιού νερό
  • τρεις (3) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους
  • μία (1) κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη και
  • λίγη τριμμένη κανέλα

Διαδικασία 
βάζουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ
και
ετοιμάζουμε μιά απαλή ρευστή κρέμα την οποία
μεταφέρουμε σε μιά μικρή κατσαρολίτσα…
στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι της κουζίνας
και
απλά ζεσταίνοντας μόνο – δεν αφήνουμε να κοχλάσει –
σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με ή χωρίς καλαμάκι
και
απολαμβάνουμε…

 

– ζεστό κακάο με σιρόπι σφενδάμου
το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα από τα καλύτερα γλυκαντικά -όπως το μέλι και το πετιμέζι όταν θέλουμε -και πρέπει – να αποφύγουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη
η καπνιστή και πλούσια γεύση του προσθέτει απίστευτο βάθος σε ζεστά ροφήματα και σε γλυκά
και θα χρειαστούμε 

  • 1 φλιτζάνι γάλα– οποιαδήποτε φυτικό γάλα θέλουμε π.χ αμυγδαλόγαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • και μισό φλιτζάνι νερό

Διαδικασία
τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δούμε το ρόφημά μας να αρχίσει να φουσκώνει – λίγο πριν τον κοχλασμό –
αμέσως αποσύρουμε από την ζεστή εστία και σερβίρουμε…
και τώρα

 

– το θερμό πικάντικο ρόφημα κακάο με πιπέρι καγιέν
το αφρώδες θαυμάσιο ρόφημα που πρώτοι επινόησαν οι Αζτέκοι με την πικρή πικάντικη γεύση…
πίνεται κρύο και καμία σχέση δεν έχει με το ζεστό ρόφημα με γάλα και ζάχαρη που επινόησαν οι Ισπανοί…
το ρόφημα αυτό διατηρεί την ‘θερμότητά του» χάρη στα μπαχαρικά και στο πιπέρι καγιέν
είναι κάτι περισσότερο από ένα ποτό…
είναι ένα ελιξίριο…

ήταν το ποτό των θεών
το ποτό του Μοντεζούμα που το γευόταν μέσα στη χρυσή του κούπα και
που – λέγεται- ότι του χάριζε την ικμάδα και τη νεότητά του…
όταν οι Ισπανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι αφαίρεσα από το ποτό το τσίλι και πρόσθεσαν γάλα και επεξεργασμένοι ζάχαρη αφαίρεσαν μαζί και όλη την μαγεία του
και τώρα το ρόφημά μας 

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • μία πρέζα αλάτι
  • μία πρέζα καγιέν – αν το χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά αλλιώς όσο θέλουμε –
  • ένα γλυκαντικό π.χ ή σφένδαμο ή μέλι ή στέβια ή ανεπεξέργαστη ζάχαρη  ζαχαροκάλαμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Διαδικασία
και- σε μια κούπα ανακατεύουμε
το κακάο
την κανέλα Κεϊλάνης
το μοσχοκάρυδο
το πιπέρι καγιέν
το εκχύλισμα βανίλιας
μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως…
– σε μια μικρή κατσαρόλα θερμαίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην βράσει
στη συνέχεια
– ρίχνουμε το ζεστό νερό στην κούπα με το μείγμα του κακάο και των μπαχαρικών και
ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά – αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο από τα γλυκαντικά μας που ανέφερα προηγουμένως –
συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρις ότου το νερό με τα υπόλοιπα υλικά μας ενσωματωθούν πλήρως…
αν το αποτέλεσμά μας είναι πάρα πολύ πλούσιο προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό…
και
σερβίρουμε!!!!

σημείωση:
– όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει όποιο φυτικό γάλα θέλει
– αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το πιπέρι καγιέν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί την πρώτη φορά διότι
η πικάντικη και καυτερή του γεύση μπορεί να μας φέρει δυσφορία κάτι που αποφεύγεται με την συχνή χρήση του καγιέν…
~~~~~~~~~~~~
thalia

 

http://proionta-tis-fisis.com/apolafste-sintages-me-zesto-kakao-ke-enishiste-tin-igia-sas/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *