Creta Carob

Υλικά

 

200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
• 100 γρ. φιστίκια αράπικα, καθαρισμένα
• 100 γρ. φιστικοβούτυρο
• ½ κ.γ. κανέλα
• 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

 

 

 Διαδικασία

Βάζουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα με τα φιστίκια και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια μάζα.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο , την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.

Βάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας και χτυπάμε 2 φορές μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10×25 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει μία μεμβράνη.

Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού μέσα στη φόρμα.

Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 ώρες.

Αφαιρούμε και κόβουμε σε ατομικές μπάρες.

Κρατάμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα αφού τις τυλίξουμε μία-μία σε μεμβράνη

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

 

 

https://www.facebook.com/CurvesGR/photos/a.133318176724840/2641678645888768/?type=3&theater

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *