Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες βρώμη
1/2 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη (να είναι εκτός ψυγείου)
2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα (εγώ χρησιμοποίησα δαμάσκηνο από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana)


Διαδικασία:


Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν και το αλάτι και τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την πατικώνουμε με τα χέρια μας. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι ή το λάδι από το ταχίνι που μένει στην επιφάνεια. Ψήνουμε στον αέρα, στους 150 βαθμούς C για 20-30′. Όπως είναι ζεστό το γλυκό από το φούρνο αλείφουμε με πινέλο τη μαρμελάδα, για να πάει παντού ομοιόμορφα και να πετύχουμε ένα λεπτό στρώμα. Εναλλακτικά βάζουμε λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει εντελώς, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και απολαμβάνουμε! Γίνονται ανάρπαστες από μικρούς και μεγάλους!

Καλή επιτυχία!!

 

https://www.facebook.com/587739244669476/photos/a.595131880596879.1073741831.587739244669476/774758065967592/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *