Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Νόστιμα τραγανά μπισκότα με βρώμη, φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Προτείνονται για δίαιτα αφαιρώντας όλη τη ζάχαρη, ή τη μισή ποσότητα. Επίσης αντί για βούτυρο βάζουμε ίση ποσότητα μόνο ελαιόλαδο.

 

 

Υλικά:

 

450 γρμ. Βρώμη
220 γρμ. αμύγδαλα, ή φουντούκια, ή και τα δύο
1 1/2 κουτ. γλ. σόδα
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1 βανίλια
150 γρμ. μπανάνα πολτοποιημένη, ή μήλο πολτοποιημένο
120 γρμ. μέλι  χλιαρό
1 1/2 κουτ. σ. ζάχαρη καστανή, (λιγότερη ή περισσότερη, ανάλογα τι θέλουμε)
37 γρμ. Βούτυρο γάλακτος λιωμένο,
1 1/2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
150 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε λίγο στο μούλτι την βρώμη, και μετά τους ξηρούς καρπούς.

  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι το φρούτο που έχουμε επιλέξει, (μπανάνα ή μήλο), με 50 γρμ. από το χυμό πορτοκαλιού

  3. Ανακατεύουμε την αλεσμένη βρώμη με το μπέιικιν πάουντερ, τη κανέλα, και τη βανίλια.

  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το πολτοποιημένο φρούτο, τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.

  5. Ρίχνουμε στον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι την σόδα, ανακατεύουμε ελαφρώς, και το αδειάζουμε στον κάδο.

  6. Ανακατεύουμε 3-4 στροφές, και βάζουμε στο μίξερ το φτερό.

  7. Ρίχνουμε σε δύο τρείς δόσεις το μίγμα βρώμης, και ζυμώνουμε καλά.

  8. Τέλος, προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.

  9. Αδειάζουμε την ζύμη σε μια λεκάνη, και ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια.

  10. Τοποθετούμε την μισή ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, και ανοίγουμε με τον πλάστη σε παχύ φίλο περίπου ½ εκ. πάχος,

  11. (δεν φουσκώνουν σχεδόν καθόλου με το ψήσιμο, οπότε υπολογίζουμε το πόσο παχιά θέλουμε να βγουν τα μπισκότα μας), και με ένα κουπ πατ αρεσκείας μας, κόβουμε τα μπισκότα μας.

 

  1. Αφού τελειώσουμε, συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.

    Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για 12-14 λεπτά.

    Εδώ θέλει προσοχή, διότι παίζει ρόλο το πόσο πάχος τους έχουμε δώσει. Πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

    Τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Η συνταγή βγάζει 60 μπισκότα περίπου.

Tips:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες, ή κρανμπερι, ή 200 γρμ. σταγόνες σοκολάτας.

  • Μπορούμε να συνδυάσουμε ξηρούς καρπούς. Ή μόνο σταφίδες, ή μόνο σοκολάτα. Βασικά μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει.

  • Δεν βγαίνουν πολύ γλυκά διότι είναι διαίτης. Αν θέλουμε πιο γλυκά, προσθέτουμε μία κουταλιά ζάχαρη ακόμα.

  • Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο, ή μαστίχα.

https://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.com/2018/10/blog-post_31.html?fbclid=IwAR2MQEhIsmbKo8nNg2W0fKpQVOeDZnIj-6gsAdwnld0U2XTWkBagWwozb0Y

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *