Θα ξεκινήσω με λίγα λόγια για το κάστανο καθώς πρόκειται για έναν υπέροχο ξηρό καρπό που διαφέρει απ’ όλους τους άλλους. Περιέχει λιγότερες θερμίδες , λιγότερα λιπαρά αλλά πολλά μέταλλα , υδατάνθρακες και βιταμίνες , ανάμεσα στις άλλες και βιταμίνη C!!! Ακόμα είναι άριστη πηγή υδατανθράκων αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών. Μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθά τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης Και τώρα έρχομαι στη γεύση του…λατρεμένη η γεύση αλλά και οι εικόνες που φέρνει στο μυαλό…. το βιβλίο του δημοτικού σχολείου  με τον καστανά στη γωνία , το χειμώνα με τις χάρες του και τη γιαγιά στο τζάκι να τα ψήνει και να τα καθαρίζει σα να πρόκειται για μια ιεροτελεστία…

Και τώρα πάμε στο γλυκό που είναι υπέροχο , απολαυστικό και ελαφρύ…

cheese cake1

Υλικά :

Για τη βάση :
1 πακέτο μπισκότα Digestive με μειωμένα λιπαρά
2 κ.σ. τριμμένο φουντούκι
110 γρ. μαργαρίνη light
Για την κρέμα :
400 γρ. κρέμα κάστανου (υπάρχει σχεδόν σε όλα τα super market στον τομέα με τις μαρμελάδες)
5 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. βραστό νερό
400 γρ. κρέμα τυρί Light
1 κουτί morfat creamy φυτική σαντιγύ
1/2 φλ. τσ. άχνη
Για το γαρνίρισμα :
1 χούφτα μαρόν γλασέ
Nιφάδες κουβερτούρας
Άχνη ζάχαρη

cheese cake2
cheese cake3
cheese cake4
cheese cake5
cheese cake6
cheese cake7
cheese cake8
cheese cake9
cheese cake10
cheese cake kasatno


Εκτέλεση :
-Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ενώνουμε με το τριμμένο φουντούκι. Βάζουμε στη φωτιά , σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη και όταν λιώσει προσθέτουμε τα μπισκότα με το τρ. φουντούκι και τα καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά . Ανακατεύουμε ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα. Όταν ετοιμαστεί το μίγμα το αδειάζουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι διαμέτρου 23 εκ. Το πατικώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
-Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 15-20 λεπτά , και τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας . Ρίχνουμε τις 3 κ.σ. βραστό νερό σε ένα μπωλ και διαλύουμε μέσα τα στιμένα φύλλα ζελατίνης. Προσθέτουμε και την κρέμα κάστανου και ανακτεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα .
-Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και σταδιακά προσθέτουμε την άχνη. Χτυπάμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τυρί και τέλος το μίγμα κάστανου-ζελατίνης. Θα έχουμε μια αφράτη και πηχτή κρέμα. Την αδειάζουμε τότε πάνω στο μπισκότο και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. 
-Γαρνίρουμε με τα μαρόν γλασέ , τις νιφάδες κουβερτούρας και τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με άχνη ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.  Αν θέλουμε συνοδεύουμε το κάθε κομμάτι με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας.
Καλή επιτυχία!

Και μια σημείωση :

Εγώ πρότεινα το γλυκό αυτό σε ελαφριά εκδοχή , όπως αρμόζει στο κάστανο… αν όμως προτιμάτε , χρησημοποιείστε μπισκότα full fat , καθώς και τυρί κρέμα και μαργαρίνη με όλα τα λιπαρά ή ακόμα και βούτυρο. Όπως και να’ χει…καλή απόλαυση 😉

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/glyka-psigeioy/1143-cheese-cake-kastano-marron

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *