Κέικ σοκολάτας με παντζάρι -Chocolate beetroot cake by Aggeliki and Cookika.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Πολλές μαμάδες μου ζητούν συνταγές που περιέχουν “κρυμμένα” λαχανικά. Και αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου.
Κανένα παιδί δεν αντιστέκεται στο κέικ σοκολάτας, το οποίο αποτελεί την τέλεια κρυψώνα για παντζάρια, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, κολοκύθες και άλλα λαχανικά. Κανείς δεν θα καταλάβει κάτι διαφορετικό στη γεύση, ωστόσο θα απολαύσει ένα ζουμερό, πλούσιο σε σοκολατένια γεύση γλυκό.
Καλή επιτυχία!
Beetroot Chocolate Cake

 

Κέικ σοκολάτας με παντζάρι
Προσαρμοσμένη από Sarah Randell
Υλικά:

70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κούπα κακάο
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά
140 γρ βρασμένα πατζάρια (περίπου 2)
μια πρέζα αλάτι
Σκεύη: Φόρμα σιλικόνης Luna της SilikoMart

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170°C.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια, την λιώνουμε σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με την χοντρή πλευρά ενός τρίφτη, τρίβουμε τα βρασμένα παντζάρια μέσα στο μείγμα και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και το αδειάζουμε στη φόρμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι όταν εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με κακάο και γεμίζουμε τους “κρατήρες” με πολύχρωμη τρούφα.
Καλή απόλαυση!
Ευχαριστώ τη SilikoMart για την ευγενική χορηγία της φόρμας Luna. 
Beetroot Chocolate Cake

Chocolate beetroot cake with cranberries
Adapted from Sarah Randell

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients:

70 gr bittersweet chocolate (50% cacao solids)
1 1/2 cup self rising flour
1/3 cup dried cranberries
1/3 cup cocoa powder
3/4 light brown sugar
1 cup olive oil
3 large eggs
140 gr cooked beets (about 2)
a pinch of salt
Equipment: Silicone mold Luna by SilikoMart

 
Preparation:
Butter the bottom of the pan you will use and preheat your oven to 170°C.
Break the chocolate into pieces and melt it in a heatproof bowl set over a pan of barely simmering water (bain-marie). Let it cool slightly.
In a large bowl mix the flour, the cocoa, the olive oil, the sugar, the eggs, the pinch of salt and the melted chocolate until combined.
With the coarse side of a grater, grate the beets into the mixture. Whisk well and empty gently in the pan.
Bake for around 30 minutes or until a wooden skewer or toothpick inserted in the middle comes out clean.
Remove it from the pan and let it cool completely in a wire rack. Sprinkle with cocoa powder and multicolor sprinkles.
Enjoy!

Beetroot Chocolate Cake
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *