CHOCOLATE CHIP COOKIES – GLUTEN FREE από την glutenfreeonline.gr!
CHOCOLATE CHIP COOKIES – GLUTEN FREE
Υλικά (για περίπου 25 cookies)
- 110g βούτυρο
- 130g ζάχαρη κρυσταλική
- 60g καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό χτυπημένο
- 110g αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/gf-flour-mix-extra-detail
- 1 κ. γλ. baking powder http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/gluten-free-organic-baking-powder-detail
- ½ κ. γλ. Αλάτι
- 225 gr. σταγόνες σοκολάτας
- 150gr. ψιλοκομμένα καρύδια
- Ξανθανικό Κόμμι (όσο χρειάζεται για την ποσότητα του αλευριού) http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/voithimata/gluten-free-xantham-gum-detail
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και την βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε μέσα το αυγό και χτυπήστε κι άλλο.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, το ξανθανικό κόμμι και το αλάτι μέσα στο μείγμα βουτύρου και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC. Φτιάξτε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους και ψήστε για περίπου 12 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.
http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/suntages/item/274-chocolate-chip-cookies-gluten-free
Αφήστε μια απάντηση