Creta Carob
BOLERO-BIODIET

 Συνδυάζουμε τα αγαπημένα μας υλικά σ ένα υπέροχο -πλην πολύ ελαφρύ και υγιεινό γλυκό: Την καρύδα και τη σοκολάτα!

 

Τα μπράουνις αυτά δεν θέλουν ψήσιμο, απλά ψυγείο, και κρύβουν ένα υλικό έκπληξη. Ο πουρές γλυκοπατάτας δίνει ονειρεμένη υφή και πολλές βιταμίνες για όσους μικρούς (και μεγάλους) φίλους μας δεν συμπαθούν τα λαχανικά!

 

Υλικά

2 μεγάλες γλυκοπατάτες
1/4 της κούπας λάδι καρύδας
1/4 της κούπας βούτυρο κακάο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Καρύδα τριμμένη
Αμύγδαλο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε το λάδι, το βούτυρο, το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια. Όταν ομογενοποιηθούν, τα προσθέτουμε στον πουρέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με την τριμμένη καρύδα και το αμύγδαλο και απολαμβάνουμε!

 

 https://www.facebook.com/coconutsandnuts/photos/a.437693633054625.1073741829.435473756609946/579640842193236/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *