Καραμέλες Τζίντζερ για τη ναυτία, την δυσπεψία, το κρυολόγημα, από το proionta-tis-fisis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η Πιπερόριζα είναι ένα πικάντικο και αρωματικό βότανο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα και για πάρα πολλά χρόνια ως μπαχαρικό. Μπορεί να βοηθήσει με ασθένειες που προκαλούνται από το κρυολόγημα. Είναι, επίσης, αποτελεσματική σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, ναυτίας, κακής πέψης, διάρροιας και έλλειψης όρεξης.

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν του αρέσει η γεύση της πιπερόριζας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή την οποία μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε και να πάρετε τα οφέλη της πιπερόριζας χωρίς να δοκιμάσετε την ίδια την πιπερόριζα.

Η συνταγή έχει φτιαχτεί και αρχικά χρησιμοποιηθεί στη Νότια Ινδία. Το όνομα είναι Inji Murabba, που σημαίνει – γλυκό τουρσί-μαρμελάδα. Η μητέρα μου συνήθιζε να κάνει καραμέλες από τζίντζερ για εμάς και είχε πάντα στην τσάντα της. Αυτό με βοήθησε αρκετές φορές να απαλλαγώ από την ασθένεια των ταξιδιών, την ναυτία.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τον πονόλαιμο, το κρυολόγημα, την δυσπεψία, τον ίλιγγο, τααναπνευστικά προβλήματά και την πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης (Χρήση, ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ μετά την συνεννόηση με τον γιατρό σας).

Μπορείτε να καταναλώνετε μια καραμέλα την ημέρα. ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ σαν κανονικές καραμέλες, δεν είναι καλό να τρώτε πάρα πολλές από αυτό το είδος της καραμέλας.
Εδώ που τα λέμε καμία καραμέλα (ούτε και κάτι άλλο) ΔΕΝ πρέπει να καταναλώνετε αλόγιστα και με υπερβολές. Μέτρον άριστον, όπως έλεγαν και οι σοφοί πρόγονοί μας!

Εδώ είναι μια συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας καραμέλα και να απαλλαγείτε από τις παραπάνω ασθένειες.

ΒΉΜΑ 1: ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΦΌΔΙΑ

Συστατικά που απαιτούνται για 20 τεμάχια-καραμέλες:

  • 100 γρ φρέσκο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καλλίτερα καστανή)
  • ¼ φλιτζάνι καθαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (όσο πιο ανεπεξέργαστο γίνεται)
  • Μια πρέζα μπαχαρικό κάρδαμο
  • Βούτυρο
  • Φύλλο ψησίματος μπισκότων (λαδόκολλα)
  • καλούπι
  • «Τροφή»: Προσωπικά θα έβαζα και ξύσμα από ένα λεμόνι με λίγες σταγόνες και από τον χυμό του

ΒΉΜΑ 2: ΤΡΊΨΙΜΟ ΤΖΊΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΛΟΥΠΙΟΎ

karameles-tzintzer-syntagi-gia-ti-naftia-ti-dyspepsia-to-kryologima

Προετοιμασία:
Ξεφλουδίστε τη φλούδα από το τζίντζερ και ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα. Μετά από αυτό θα πρέπει να ξύσετε το τζίντζερ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο μπισκότων στο καλούπι και να το περάσετε με βούτυρο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κομμάτι τζίντζερ, το οποίο τρίβεται εύκολα. Αν τυχόν έχετε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να το τρίψετε εύκολα.

Προετοιμασία της καραμέλας:
Χρειάζεται να θερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και να προσθέσετε τη ζάχαρη, τη σκόνη καρδάμου και το νερό.

ΒΉΜΑ 3: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΡΑΜΈΛΑΣ ΤΖΊΝΤΖΕΡ
karameles-tzintzer-syntagi-gia-ti-naftia-ti-dyspepsia-to-kryologima

Λιώστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει θα πρέπει να ελέγξετε το σιρόπι ζάχαρης, αν είναι έτοιμο.Ο σωστός τρόπος για να ελέγξετε τη συνοχή του είναι να πάρετε λίγο νερό σε ένα μπολ ή πιάτο και να ρίξετε λίγο από το σιρόπι ζάχαρης σε αυτό. Δεν θα πρέπει να διαλύεται στο νερό. Εάν διαλυθεί σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη λίγα λεπτά για να φουσκώσει/δέσει.

Προσθέτετε το τριμμένο τζίντζερ στο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύετε κατά διαστήματα.

karameles-tzintzer-syntagi-gia-ti-naftia-ti-dyspepsia-to-kryologima

Μετά από λίγα λεπτά, μπορείτε να προσθέσετε το (όσο γίνεται πιο ανεπεξέργαστο) αλεύρι και να συνεχίσετε το ανακάτεμα.

ΒΉΜΑ 4: ΡΊΞΤΕ ΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΎΠΙ ΚΑΙ είναι ΈΤΟΙΜΟ !!
Ρίχνετε το σιρόπι στο καλούπι, ενώ είναι ακόμα ζεστό και το αφήνετε να κρυώσει.Μπορείτε τώρα, σε αυτή την φάση, να κόψετε την καραμέλα σας σε τετράγωνα σχήματα 1 × 1 cm τα οποία αφήνετε να σκληρύνουν στη συνέχεια.karameles-tzintzer-syntagi-gia-ti-naftia-ti-dyspepsia-to-kryologimaΜπορείτε να αποθηκεύσετε τις καραμέλες σε ένα αεροστεγές δοχείο και να καταναλώνετε μία την ημέρα.Απολαύστε!!!Στοιχεία από: revealedtheninthwave.blogspot.gr

http://proionta-tis-fisis.com/karameles-tzintzer-syntagi-gia-ti-naftia-ti-dyspepsia-to-kryologima/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *