Λεπτές μπάρες με quaker και επικάλυψη σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Πανεύκολες θρεπτικές μπάρες με σοκολάτα και βρώμη που γεμίζουν ενέργεια και γλύκα τα πρωινά μας! Χωρίς τη χρήση φούρνου γίνονται γρήγορα και φτιάχνουμε πολλές για να τις έχουμε διαθέσιμες όποτε νιώσουμε την ανάγκη για κάτι γλυκό!


Η δόση βγάζει σχεδόν 12 λεπτές  μπάρες σε σχήμα κράκερ οπότε τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 8 κουτ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 1 γεμάτη κουτ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι στην λεπτή πλευρά του τρίφτη

Για την επικάλυψη:

  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Λιώνουμε τα 120 γρ. σοκολάτας και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα. Συνεχίζουμε με το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά έως ότου το μείγμα μαζευτεί σε μπάλα.
  • Καλύπτουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και σκορπάμε κουταλιές από το μείγμα (επειδή θα κολλάει σπρώχνουμε με το δάχτυλό μας). Ισιώνουμε λίγο με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού και σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι χαρτί.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας πατάμε το μείγμα ώστε να λεπτύνει σε ενιαίο λεπτό φύλλο 3-4 χιλιοστών.  Όπως είναι σκεπασμένο το ταψάκι με το χαρτί αφήνουμε το μείγμα να σφίξει, εναλλακτικά βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφού το μείγμα σταθεί κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με μαχαίρι λάμα ή με τετράγωνο κουπ-πατ.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε μία-μία τις μπάρες. Στραγγίζουμε με πιρούνι και αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν. Μπορούμε να παραλείψουμε την επικάλυψη σοκολάτας, οι μπάρες τρώγονται ευχάριστα και σκέτες!
  • Φυλάμε τις μπάρες σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς ή τις τυλίγουμε με μεμβράνες. Τις θερμές μέρες διατηρούνται εντός ψυγείου ενώ τις ψυχρές αντέχουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/11/blog-post_13.html?m=1&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *