Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα γλυκό που ακροβατεί μεταξύ μαντολάτου και παστελιού. Πλούσιο σε υλικά και πυκνό σε γεύση. Ένα μόνο κομματάκι αρκεί για να γεμίσει το στόμα σου αισθήσεις

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:18€

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα
  • 3/4 φλιτζάνι ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού
  • 3/4 φλιτζάνι ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι ερείκης
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. τζίτζερ τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τους ξηρούς καρπούς ελαφρά στο φούρνο. Στη συνέχεια χοντροκόβετε τα 2/3 αυτών. Κόβετε τα αποξηραμένα φρούτα και τις ζαχαρωμένες φλούδες.
2. Σε ένα μπολ ενώνετε τους ολόκληρους και τους κομμένους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τις φλούδες, τα μπαχαρικά και το αλεύρι.
3. Σε μπενμαρί λιώνετε το μέλι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε. Η ζύμη που θα προκύψει είναι τόσο σφιχτή που πλάθετε με το χέρι.
4. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών διαμέτρου, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε το panforte σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.
5. Βγάζετε το panforte από το φούρνο το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε τα σύκα από τη συνταγή σας.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/mpiskota-kerasmata/recipe/415-panforte-di-siena

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *