Pizza Φρούτων, από την Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Κρήνη Κωνσταντίνου και το Balancediet.gr!
Θρεπτικά συστατικά: 1 μερίδα έχει: 170kcal, 20γρ.υδατάνθρακες, 1γρ. φυτικές ίνες, 3γρ. πρωτείνες, 9γρ. λιπαρά (6γρ. κορεσμένα λίπη), 25mg χοληστερόλη, 120mg νάτριο.
Ισοδύναμα: 1 – 1/2 λίπους, 1 αμύλου, 1/2 φρούτου
Συστατικά για τη βάση της Pizzaς φρούτων
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλιτζ. ζάχαρη (ζαχαροπλαστικής)
- 1/2 φλιτζ. βούτυρo
- 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφια light
- 1/3 του φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζ. φράουλες τεμαχισμένες
- 1 φλιτζ. κονσέρβα ροδάκινα ή αχλάδια
- 1 φλιτζ. κεράσια
Συστατικά για το γλάσο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 5 κ.γ. καλαμποκάλευρο
- 1 – 1/4 του φλιτζ. χυμό ανανά
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για τη Pizza.
- Στη συνέχεια πιέζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 12 ιντζων, φτιάχνοντας μία λεπτή βάση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
- Έπειτα αφήνουμε τη βάση για την pizza να κρυώση.
- Σε ένα μικρο μπολ, χτυπάμε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
- Στη συνέχει αλείφουμε το μίγμα πάνω στη ψημένη βάση pizzas που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε πάνω στη βάση όλα τα φρούτα.
- Για το Γλάσο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το χυμό ανανά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια το βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας το, συνεχώς μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω από τη Pizza φρούτων.
- Τοποθετούμε τη Pizza στο ψυγείο.
Αφήστε μια απάντηση