Τάρτες φρούτων νοστιμότατες και υγιεινές, από το Γλυκοπλαστείον Νεανικόν!

Απλές, νοστιμότατες και πολύ θρεπτικές τάρτες, σε μία ξεχωριστή φωτογράφιση που εδώ και καιρό είχα στο μυαλό μου.

Τάρτες με κακάο και μύρτιλλα
Δεν το προτείνω σαν ιδέα σερβιρίσματος, θα ήταν υπερβολή (ή και όχι…). Λίγο πειραγμένο food styling είπα να τολμήσω, έτσι για το καλό. Βέβαια δεν βγήκε όπως θα το ήθελα, αλλά δεν πειράζει. Θα το ξαναπροσπαθήσουμε :-) Από γεύση πάντως σκίζουν !!

Για την σοκολατένια γέμιση:
150 γρ σταφίδες
(επέλεξα υπέροχη σουλτανίνα Κρήτης, ήπια γεύση με έντονη γλύκα)
150 ml νερό
2 ώριμα αβοκάντο
(επέλεξα Κρήτης, την σκουρόχρωμη ποικιλία)
1 κουταλιά χαρουπάλευρο
2 κουταλιές κακάο
μία κουταλιά τριμμένο ακατέργαστο βούτυρο κακάο
(προαιρετικό αλλά δίνει καλύτερη υφή)

Για τις βάσεις:
αλεύρι ολικής, όσο πάρει
(επέλεξα ολικής από Ζέα, είναι πλέον το αγαπημένο μου)
50 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό από το μούλιασμα των σταφίδων (σταφιδόζουμο)
1 κουταλάκι baking powder

φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας
(επέλεξα μύρτιλλα Φλώρινας, σοκαριστικά νόστιμα)
κεραμικά φασόλια για ψήσιμο τάρτας
μικρά τσέρκια διαμέτρου 7 εκ
(προκύπτουν περίπου 6 μικρές τάρτες)

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο νερό και τις αφήνουμε για 2 ώρες. Τις στραγγίζουμε, κρατάμε το σταφιδόζουμο και τις αδειάζουμε στον επεξεργαστή τροφών. Πολτοποιούμε στην δυνατή ταχύτητα και λίγα λίγα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο κακάο και συνεχίζουμε την λειτουργία μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προχωράμε με τις βάσεις. Σε ένα μπολ ανάδευσης ανακατεύουμε καλά το σταφιδόζουμο με το ελαιόλαδο και αμέσως μετά προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι. Ρίχνουμε όσο αλεύρι απαιτείται ώστε να προκύψει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια μας. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τα τσέρκια και εφαρμόζουμε μέσα τους από ένα κομμάτι ζύμης. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε μικρές τρύπες, σκεπάζουμε το εσωτερικό της κάθε βάσης με ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε με τα κεραμικά φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα μας. Στολίζουμε με φρούτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.

Για να δείτε progress photos πατήστε εδώ και εδώ. Έβγαλα, αλλά δεν μου πολύ άρεσαν και είπα να τις τοποθετήσω κάπως διακριτικά μες στο post :-)

άρτες με κακάο και μύρτιλλα

Αν επιθυμείτε η βάση να είναι πιο γλυκιά μπορείτε να αντικαταστήσετε μία μικρή ποσότητα νερού με λίγο πετιμέζι. Αν και δεν νομίζω πως το χρειάζονται. Συνολικά προκύπτουν αρκετά γλυκές και σοκολατένιες.

http://www.neanikon.gr/tartelletes/

άρτες με κακάο και μύρτιλλα

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *