Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Εχετε καταλάβει ότι σε αυτή τη διαδικτυακή κουζίνα το αβοκάντο κατέχει μια εξαιρετική θέση! Το αγαπάμε, το χρησιμοποιούμε συχνά κ πάντα εκπλησσόμεθα με τις φοβερές κ τρομερές ιδιότητές του! Το αβοκάντο είναι όντως μια μαγική τροφή, ταιριάζει υπέροχα και σε σαλάτες (η σαλάτα με την οποία είχαμε κερδίσει στον διαγωνισμό των TGI Friday’s) αλλά και σε γλυκά ! Σήμερα μπήκε στο κέικ μας και στην επικάλυψή του.  Πρέπει να το φτιάξετε αυτό το κέικ! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Είναι τόσο μεστή κ στιβαρή η γεύση του! Οι ποσότητες δίνουν ένα μεγάλο κέικ σε στενόμακρη φόρμα κ περισσεύει κ για 4 μάφινς. Περιμένω εντυπώσεις!

 

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο

Υλικά:
για ένα κέικ κ 4 μάφιν
3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. αμύγδαλα, αλεσμένα (+ λίγα για διακόσμηση)
6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ώριμο αβοκάντο
2 φλ. γάλα σόγιας σοκολατούχο
2 κ.σ. ξύδι

για την επικάλυψη πατήστε εδώ

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο

Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ανακατεύω το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κακάο, το baking powder, την μαγειρική σόδα. Στο μπλέντερ βάζω το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια μαζί με 2 κ.σ. γάλα και τα χτυπάω μέχρι να γίνει κρεμούλα. Στη συνέχεια σε αυτό το μείγμα προσθέτω και ανακατεύω τη ζάχαρη, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα σόγιας και το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνω στο υγρό μείγμα το μείγμα με το αλεύει κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνω μια φόρμα και ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 περίπου λεπτά (να το τρυπάω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή).  όταν κρυώσει, απλώνω το frosting κ γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα. Καλή σας απόλαυση!

 

http://theveggiesisters.gr/keik-sokolata-avokanto/

Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο

 

Vegan chocolate avocado cake

 

As you may have already noticed we are huge avocado fans! This fantastic fruit with the great butter texture works miracles and is so versatile! Today I present you maybe one of the best cakes I have ever made! It combines two amazing ingredients! You cant go wrong with chocolate and avocado, can you? This cake is so dense and delicious! It will disappear in no time! I am sure! Do try it and I bet you will love it as well!

 

Chocolate avocado cake
Chocolate avocado cake

Ingredients (1 loaf + 4 muffins):

3 cups whole wheat flour
1 cup almonds, finely ground (+a few for garnishing)
6 Tbsp cocoa powder
2 tsp baking powder
2 tsp baking soda
2 cups brown sugar
1/4 cup sunflower oil
1/2 cup ripe avocado
2 cups chocolate soy milk
2 Tbsp vinegar
for the frosting click here

DSC_0124

Instructions:
In a bowl combine flour, cocoa, baking power and soda, almonds. In a blender pulse avocado with 2 Tbsp milk until creamy. In another bowl  combine avocado, oil, sugar, vinegar and the rest of the milk. Combine the wet with the dry ingredients. Stir well. Grease a cake tin and empty the batter. Bake in preheated oven at 180 C for about 45-50 minutes until a knife inserted in the middle of the cake comes out clean. Remove from the oven and allow to cool. Then spread the frosting on it and top with coarsely chopped almonds. Enjoy!

Chocolate avocado cake
Chocolate avocado cake

 

http://theveggiesisters.gr/chocolate-avocado-cake/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *