Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

4 ασπράδια αυγού
4 κρόκοι αυγού
80γρ. ζάχαρη
50γρ. κορν φλάουρ
50γρ. αλεύρι
1κουτ.της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1κουτ.της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

12 κρόκοι αυγών
180γρ.ζάχαρη
750γρ.κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
90 γρ. κουαντρώ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 φύλλα ζελατίνας (15γρ)
500γρ.φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα, έως ότου δέσει η μαρέγκα.Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας και τους κρόκους.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα με ίσιο κορνέ. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα. Με ένα ίσιο κορνέ διαμέτρου 10-13 χιλ σχηματίζουμε πάνω σε αυτή μακρόστενα μπαστούνια μήκους 10εκ.περιπου έτσι ώστε να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο, από τη μία άκρη της λαμαρίνας έως την άλλη στο φάρδος της λαμαρίνας δημιουργώντας δύο σειρές. Πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια με την άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθ. περίπου για 15 λεπτά. έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε λεπτό φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ για 10 λεπτά περίπου.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε μπεν μαρί χτυπάμε συνεχώς τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα, κατά προτίμηση στο μίξερ,προσθέτοντας σταδιακά το κουαντρώ μέχρι το μείγμα να δέσει και να κρυώσει. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας τα οποία έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό αφού προηγουμένος τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο. Προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει σε παχύρρευστη μορφή μαζί με το ξύσμα κι ανακατεύουμε απαλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ψηλή φόρμα τύπου Σαρλότ 2,5 λίτρων τοποθετούμε τις δύο λωρίδες βάσης που έχουμε φτιάξει ώστε να καλύψουν όλη την εσωτερική περιφέρεια της φόρμας,με την ανάγλυφη πλευρά τους προς τα τοιχώματα της. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μία στρογγυλή αναλόγων διαστάσεων λαδόκολλα, πάνω σε αυτή αδειάζουμε τη μισή κρέμα μαζί με τις μισές από τις φράουλες που έχουμε κόψει στα τέσσερα. Βάζουμε ένα φύλλο από τη βάση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα ακόμη φύλλο από τη βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να σφίξει Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *