Τιραμισού με εσπρέσο, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για τιραμισού με εσπρέσο για να απολαύσεις το εσπρεσάκι σου…. Το Ιταλικό γλυκό που σε ανεβάζει σε όλα τα επίπεδα και σου φτιάχνει γλυκά την διάθεση …

Μερίδες: 6-8

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
  • λίγο  γάλα
  • λικέρ καφέ της αρεσκείας σας
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 κουταλιά εσπρέσο σκόνη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει.Φτιάχνουμε πέντε φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε γάλα και λικέρ και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ, μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε μια δόση πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Τελειώνουμε μ’ ένα λεπτό στρώμα κρέμας.
  3. Ανακατεύουμε το κακάο με τον εσπρέσο και ρίχνουμε με το ειδικό σκεύος αχνιστά πάνω στη κρέμα, όπως στους κουραμπιέδες την άχνη. Παγώνουμε για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.

 

τιραμισού συνταγές εσπρέσο επιδόρπια γλυκά

Πηγή:http://www.gourmed.gr/syntages/tiramisoy-me-espreso

https://www.sintayes.gr/syntages/tiramisou-espreso/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *